Predstavljen književni opus Reha Ramčilovića u Podgorici

Veče posvećeno književniku i publicističkom stvaraocu Rehu Ramčiloviću održano je 18.02.2022. godine u prostorijama KIC-a ,,Buda Tomović” u Podgorici. Na promociji su predstavljena sledeće knjige: Počeci  pismenosti Bošnjaka Petnjice, zbirka pjesama Petnjico, zašto?, Zbirka drama, Nova zbirka pjesama i Zbirka pripovjedaka Bihorske mjesečine.

O Ramčilovićevim pripovjetkama i poeziji govorili su Veljko Veljović, potpredsjednik Udruženja ,,Zenit” i jedan od istaknutih književnika Crne Gore, kao i ugledna književnica Ivana Knežević Minić i Milan Rajović, inače predsjednik Udruženja književnika i umjetnika ,,Zenit” čiji je Reho Ramčilović član.

,,Ovim putem želim da se zahvalim Udruženju književnika i umjetnika ,,Zenit” za odličnu organizaciju i uspješnu promociju mog književnog opusa. Zahvaljujem se i direktorici KIC-a ,,Buda Tomović” za gostoprimstvo. Između ostalog želim da se zahvalim i Televiziji 7 Podgorica, koji su prepoznali moje književno stvaralaštvo i pozvali me da budem njihov gost u jutarnjem programu. Naravno i na kraju da se zahvalim svim mojim komšijama i sugrađanima iz Bihora koji su došli te večeri u velikom broju da me podrže”, Kazao je Ramčilović za portal Radio Petnjica.

Književnik Reho Ramčilović na kraju večeri se obratio prisutnima i najavio da su u pripremi nova Zbirka pjesama i roman o Bihorskom kraju, a koji će uskoro ugledati svjetlost dana.

,,Želim ovim putem da izrazim duboku zahvalnost portalu Radio Petnjica, koji mi je uvijek izašao u susret i promovisao moje književno stvaralaštvo”, rekao je Ramčilović.

ERIS BABAČIĆ