DIJASPORA CRNE GORE PROEVROPSKOM BLOKU PORUČUJE:  UZ VAS SMO, ALI PAZITE ŠTO ČINITE

10 godina ZK Bihor

Gospodo iz proevropskog bloka,

Dijaspora Crne Gore diše zajedno sa domovinom i nada se njenom prosperitetu i očuvanju svih onih vrijednosti koje su na dobro svim njenim građanima! Budno pratimo svaki korak koji povlače lideri proevroprskih stranaka!  Znamo  da samo ukoliko budu posvećeni opštem interesu, koji za cilj ima jačanje države i poštovanje svih vrijednosti na kojima je uspostavljena moderna proevropska država Crna Gora i uz slogu, a uz oslobadjanje od uskih interesa i ispravljanjem loše prakse, mogu izvojevati ono čemu streme i što je dobro za Crnu Goru.

Ne smije se propustiti šansa za novi početak, nema opuštanja, a osim sloge sada je najpotrebniji visok stepen ozbiljnosti.

Razumijemo da se Crna Gora trenutno nalazi na raskrsnici; Ili će izvući pouke i okrenuti u smjeru članstva u EU i sveukupnog razvoja, na sreću svih građana Crne Gore ili će stagnirati i pasti u bezdan mitomanija, recikliranja prošlosti i slabljenja države i njenog propadanja, kojem se raduju negatori našeg bića i multietničkog karaktera naše domovine.

Ovo je vrijeme kada se lične i stranačke ambicije moraju ostaviti po strani, i ne prave se ishitreni potezi.

Zbijmo redove i ne dopustimo da našom zemljom vladaju podanici jahača apokalipse koji bi našu domovinu pretvorili u svoju prćiju.

Ova Vlada se raspala kao kula od karata i za kratak period je Crnu Goru, umalo vratila u nesretne devedesete, a ideološki u srednji vijek klerikalne svijesti. Moramo se suočiti sa svim izazovima i hladne glave donositi rješenja koja će biti jednako dobra za sve građane, ali  na prvom mjestu za našu domovinu Crnu Goru. Koju moramo jačati i koja mora biti sposobna da obezbijedi slobodu i poštovanje svih prava za sve, ali i institucionalno jaka da se bori sa svim izazovima. Neka budemo dovoljno mudri da iz svih iskustava izvučemo zaključke koji će služiti kao upozorenje šta može zadesiti narod ako bira vođe nedostojne da  upravljaju politikama i procesima koji su od vitalnog interesa za našu domovinu.

Krajnji je trenutak da još jednom mobilišemo sve iskrene patriote, suvereniste, sve narode i građane i da ne dozvolimo da se zamuti ni jedna kap vode od Ulcinja do Herceg Novog,  Rožaja, Šavnika, Andrijevice, Bihora, Pljevalja…

Mi smo uz vas, ali pazite što činite. Mnogo smo uložili u našu divnu Crnu Goru da bismo je olako prepustili, bilo onima koji bi od nje napravili privatni feud, ili onima koji bi je napravili da bude region tuđe države. Mi jednu domovinu imamo i u nama imate iskrene partnere.

Neka je vječna Crna Gora!

– ZK „Bihor“ Luksemburg
– Udruženje Luksemburg – Montenegro
– Patriote Crne Gore u Luksemburgu