SNIJEG ZATRPAO PUTEVE DO KRUŠČICE, LIČINA: SAMI SMO PLATILI ČIŠĆENJE KAKO BI MOGLI DA FUNKCIONIŠEMO

Zima i snježne padavine na području opštine Petnjica, najviše problema donose mještanima planinskih sela.

Portalu radija se obratio Mersudin Ličina iz sela Kruščica, kako bi ukazao na “nemarnost lokalne uprave” kada je riječ o ovom planinskom selu.

Mersudin Ličina

“Prošle godine su svuda radili, bili su izbori a u naše selo nije ništa uloženo! Evo, dva dana snijeg nije čišćen. Prije toga su očistili tako da nije bilo govora da se moglo normalno kretat putem. Jedino je mogao da se kreće traktor i to duplak. Više je ostalo za mašinom nego što je očišćeno. Djeca nijesu mogla u školu da nam idu. Zvali smo u opštinu da nam izađu u susret, ali smo ostali bez pomoći. Morali smo da pokrenemo akciju i da sami platimo Rastodera sa Savinog Bora da nam on očisti put, kako bi mogli normalno da funkcionišemo.

Obično je do sada bilo da opština angažuje privatno lice kako bi nam put bio očišćen, a ovog puta je to izostalo. Moramo da uputimo apel petnjičkoj lokalno upravi da povedu računa o našem selu. Mi se isključivo bavimo i živimo od poljoprivrede, a da bi mogli normalno da živimo od svoga rada, neophodan nam je prohodan put tokom čitave godine. Sa ovakvim odnosom prema našem selu, kao da nam šalju poruku da moramo da napustimo svoja ognjišta i da se iselimo“, istakao je Mersudin Ličina i dodao da kao pozitivan primjer naveo je bolje snabdijevanje električnom energijom.

DENIS BOŽOVIĆ