KAD ĆE PETNJICA DOBITI BENZINSKU PUMPU?

Prošlo je devet godina od povratka statusa Opštini Petnjica, ali ni nakon devet godina u Petnjici ne postoji benzinska pumpa. Pa tako, sve češće grđani postavljaju pitanje zašto ne postoji benzinska pumpa u Petnjici? Jer su primorani da za svoja motorna vozila krenu u nabavku goriva u susjednim gradovima Berane, Rožaje, Bijelo Polje.

Takođe nepostojanje benzinske stanice predstavlja veliki peh za poljoprivrednike, kojih nije malo na području Bihora, jer da bi obezbijedili gorivo za svoje mašine moraju poći u velikom slučaju do Berana(18km) ili Rožaja da bi nabavili određenu količinu gorivo, a pogotovo predstavlja problem u ljetnim radnim danima.

Isto tako to je problem i za građane Petnjice, jer da bi otišli do susjednih gradova moraju dodatno da se izlože trošku, što predstavlja veliki udar na njihov budzet, kao i da izgube dragocjeno vrijeme.

Da li će se nešto promijeniti u narednom periodu i da li će se stvoriti normalni uslovi za život u našoj opštini, gdje će građani moći da imaju osnovne uslove za svoje svakodnevne potrebe, ostaje nam da vidimo.

ERIS BABAČIĆ