ODRŽANA IZBORNA I GENERALNA SKUPŠTINA ZK BIHOR

ZK Bihor

I u 2022. godini na mjestu predsjednika Upravnog odbora ZK „Bihor“ biće Edin Medo Latić, na mjestu potpredsjednika Amila Pažariz, dužnost sekretara i u ovoj godini vršiće Hamdija M. Rastoder, predsjednik Skupštine – Sabit Šabotić,  predsjednik savjeta biće Hamid Rastoder, a na mjestu blagajnika i ove godine ostaje Sead Agović.

Finansijsku komisiju činiće: Sabrija Ramdedović, Alija Rastoder i Eldin Zeljo Murić

Slijeva: Hajro Halilović, Sadat Ramdedović, Edin Medo Latić, Esko Halilović, Hamdija Rastoder

 U luksemburškom gradu Rumelanžu, u velikoj sali Centra za kulturu, 22. 01. 2022., održana je trinaesta Izborna i Generalna skupština ZK „Bihor“.

Sjednicu je zvanično otvorio predsjednik skupštine za period 2021. Remzija Ajdarpašić i naglasio kako su članovi ovog udruženja, iako su na snazi mjere zaštite od virusa Covid-19,  još jednom pokazali svoju punu privrženost i odanost udruženju i odazvali se pozivu za skupštinu.

Predsjednik UO ZK Bihor za period 2022., ugledni biznismen iz Luksemburga, porijeklom iz Petnjice – Edin Medo Latić, naglasio je da je udruženje – uprkos otežanim uslovima rada – i protekle godine ostvarilo vidne rezultate na mnogim poljima, pogotovu kada su u pitanju humanitarne akcije, po čemu je ponajviše prepoznato ovo udruženje doseljenika mahom iz Crne Gore.

„Naši dosadašnji rezultati nas obavezuju da ne posustajemo i da, onoliko koliko je u našoj moći, pomažemeo one kojima je pomoć najpotrebnija, bez obzira na vjeru, naciju i mjesto življenja. Prioritet nam jeste zavičaj, ali se mi vrlo često s punim senzibilitetom okrećemo i prema ljudima koji žive u drugim mjestina Crne Gore, naglasio je Latić, između ostalog, u svom obraćanju.

Skupu se obratio i Esko Halilović koji je u više navrata bio predsjednik Upravnpg odbora udruženja i koji je u svom obraćanju apostrofirao potrebu za konstantnim jedinstvom unutar udruženja, te naglasio da je od posebnog značaja voditi računa o očuvanju svog identiteta, kulture i tradicije.
Posebna nam je dužnost, istakao je Halilović, da ovo udruženje držimo na zdravim nogama i da ga sutra sa razvijenim sistemom djelovanja predamo našim mladim pokoljenjima. To ćemo im ostaviti u amanet da čuvaju kako smo ga i mi čuvali i da u svakoj prilici pokušavaju napraviti korak dalje“.

Poslije zvaničnog obraćanja – pristupilo se uobičajenom dnevnom redu po sljedećim tačkama: izvještaj blagajnika o finansijskom stanju, izvještaj finansijske komisije, izborni proces i posljednja tačka, kao i obično, bila je – razno.

Na skupštini je naglašeno da je ZK Bihor u prošloj godini, na razne adrese u Crnoj Gori, donirao 97 500,00€ da je, uz mjere bezbijednosti od virusa korona, organizovao određene promocije i nekoliko redovnih druženja.

U novi UO u ovoj godini izabrani su:
Ernad Ero Muhović (stoji prvi slijeva); Edin Medo Latić, predsjednik; Amila Pačariz, potpredsjednik; Hamdija Rastoder, sekretar; Hamid Rastoder, predsjednik Savjeta; Sabit Šabotić, predsjednik Skupštine; Tufo Čivović; Hajro Halilović (čuči prvi slijeva); Sadat Ramdedović; Zeno Ćeman; Remzija Ajdarpašić.

 

Skupštini iz opravdanih razloga nisu prisustvovali: Sead Agović, Suka Kijamet, Alija Skenderović i Sanel Škrijelj

Finansijsku komisiju činit će:
Eldin Zeljo Murić(prvi slijeva), Sabrija Ramdedović i Alija Rastoder.

 

 

 

 

Izbornu komisiju koja je prebrojavala glasove činili su: Orle Oki Dervišević (prvi slijeva), Kerim Skenderović, Merlin Muhović, Armina Halilović i Rasko Pačariz.

 

 

 

Znajući kakva ih obaveza očekuje u ovoj godini, prije svega očuvanje ugleda udruženja, te, po mogućnosti, organizacija tradicionalnih skupova i festivala kulture, članovi UO, kao i ostalo članstvo – od ovog datuma ulaze u novu poslovnu godinu spremni na sve izazove koji ih očekuju.
Neka živi ZK Bihor!

F.S.