MUHOVIĆ: MANJINSKA VLADA JE NAJBOLJA STVAR KOJA SE DESILA CRNOJ GORI

Adnan Muhović

PotpredSjednik SPP CG Adnan Muhović ocijenio je da su najnovija dešvanja na političkoj sceni Crne Gore produkt donošenja razumnih odluka i praćenja procesa koji su dio pozitivnih trendova i koji se reflektuju na Crnu Goru.

“Pravljenje manjinske vlade i slanje u prošlost postojeće je najbolja stvar koja se desila Crnoj Gori.

U Crnoj Gori je, kako sam to i ranije govorio i javno saopštavao, bila formirana vlada u kojoj nije bilo članova koji ne pripadaju pravoslavnoj vjeri, osim jednog. U vremenu koje je teklo manje brojni narodi su brutalno čišceni iz  institucija sistema, a sve u cilju zadovoljenja “naroda” Crne Gore, kako je često puta govorio odlazeći premijer, nazivajući šifrovano jedan narod kao “narod Crne Gore”, kaže Muhović.

On dodaje da su nestabilna bezbjednosna situacija, provokacije na račun Bošnjaka u Pljevljima i nekim drugim gradovima, samo dio negativnosti koje su obilježile rad ove, uskoro bivše vlade.

“Takodje, usporen evropski put Crne Gore, curenje informacija iz ANB-a “prijateljskim” državama  i druge stvari bile su kap u prepunoj čaši. SPP je kao partija pravde i pomirenja uvijek ukazivala na ove nepravilnosti iako je bila, jeste i biće dio vladajuće većine, jer su joj interesi bošnjačkog naroda na prvom mjestu, kao i države koja je trpjela zbog činjenja odnosno nečinjenja premijera i nekih njemu bliskih ministara. Tome se moralo stati na kraj i ovo je najbezbolniji metod i model. Imaćemo multietničku vladu i zadovoljene sve narode u CG, odnosno sve njene gradjane.  Koalicija Crno na Bijelo je pokazala da je na pravoj strani i da će biti dio proevropskog bloka, a svi oni koji su sumnjali u nju sada vide da su griješili”, zaključio je potpredjednik SPP CG.