BELMIN RAMDEDOVIĆ, BIHORSKI TALENAT ZA EVROPSKE IZAZOVE

Belmin Ramdedović

Izuzetno talentovani mladi fudbaler porijeklom iz Petnjice, tačnije Lagatora, Belmin Ramdedović, govorio je za naš portal o njegovim prvim koracima u fudbalu, kao i o transferu i angažmanu u Rusiji.

Ovaj osamnaestogodišnjak rođen je u Beranama. Igra na poziciji zadnjeg veznog, kao i lijevo krilo. U Novom Pazaru je napravio svoje prve korake u fudbalu. Prošao je sve omladinske kategorije Novog Pazara i upisao prvi debi i prve nastupe za ovog Superligaša u Srbiji.

Njegova ozbiljna karijera je počela kad je prije šest godina dobio poziv da se priključi Italijanskom fudbalskom velikanu Milanu i prošao probu bez ikakvih problema, ali je došlo do nepredviđenih okolnosti koje su ga spriječile da fudbalsku karijeru nastavi u Milanu.

Kako on kaže, fudbalom je sasvim slučajno počeo da se bavi.

,,Krenuo sam sasvim slučajno ovim putem, uz mog brata, koji je već trenirao fudbal i koji je stariji od mene. Dok sam njega pratio na utakmicama, poželio sam i ja da se nađem nekad na terenu, da osjetim tu euforiju koju nosi svaki meč, kao i to da djeca nekada vide idola u meni, kao što sam i ja video u nekim igračima“ ističe Ramdedović.

Da se svaki rad, trud i talenat isplati govori  činjenica da su ga tokom nastupa za Novi Pazar, zapazili skauti jednog velikog moskovskog evropskog fudbalskog kluba. U pitanju je CSKA Moscow i ovom Bihorcu ponudili ugovor od šest mjeseci, koji je Belmin bez razmišljanja prihvatio i tako dobio angažman u Rusiji. Takođe, Belmin je povratnik u reprezentaciji Crne Gore. Tačnije, dobio je poziv i od srpskog selektora, ali je on rado prihvatio Crnu Goru.

Belmin Ramdedović je osvojio nagradu za najboljeg sportistu u našoj opštini Petnjica za 2020. godinu, a trenutno nastupa za FC Brodarac iz Beograda.

Nema sumnje da se radi o talentovanom fudbaleru koji je sa dvije noge na zemlji. Pred njim je naporan rad u narednom periodu, ali ukoliko ostane posvećen, nema sumnje da će sve svoje planove ostvariti.

ERIS BABAČIĆ