UDRUŽENJA BIHORACA IZ ŠVAJCARSKE PRIKUPILA POMOĆ ZA PORODICU ŠKRIJELJ IZ DAŠČE RIJEKE

Udruženje Bihor naš zavičaj

U zajedničkoj akciji koja je sprovedena među udruženjima Bihoraca u Švajcarskoj za pomoć porodici Škrijelj prikupljeno je 20.270 franaka i 2.175 eura.

Udruženje „Bihor naš zavičaj“  je pokretač akcije kojoj su se pridružili  „BKZ Švajcarska“ i „Đžemat Wattwil“.

BKZ Švajcarske prikupio je 1.200 fr + 700€, džemat Wattwil 2.370 fr+8.75€ i udruženje „Bihor naš zavičaj“17.900 franaka+ 1300€.

Predsjednik udruženja „Bihor naš zavičaj“ zahvalio se udruženjima i svim pojedincima koji su učestvovali u akciji prikupljanja novčanih sredstava za porodicu Škrijelj.

„Poštovani prijatelji, kao što možete vidjeti na listi, sakupljeni novac predat je porodici Škrijelj. Želim u svoje lično ime, u ime udruženja BKZ Švajcarske i džemata Wattwil da se zahvalim predsjednicima tih udurženja Ernadu Koraću i Selvetu Kalaču na dobroj saradnji kako bi zajednički uspješno završili akciju za porodicu Škrijelj. Takođe želim da istaknem veliku zahvalnost pojedincima, koji su nesebično doprinijeli da akcija za porodicu Škrijelj bude veoma uspješna.

Novac ce biti usmjeren za izgradnju kuće ili kupovinu nove. Mi ćemo svakako pratit dalja dešavanja o čemu će javnost biti takođe informisana“, zaključio je predsjednik udruženja „Bihor naš zavičaj“ Esko Rastoder.

ENKO KORAĆ