UPRAVA ZA DIJASPORU: ODRŽAN SPORTSKI DAN U PETNJICI

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima uspješno organizovala sportski dan u Petnjici.

U prostorijama Bošnjačkog kulturnog centra Sandžak u Petnjici, pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima organizovan je sportski dan, na kojem je učestvovalo preko četrdeset takmičara u disciplinama stoni tenis i šah.

Iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima ističu da uz veliko prisustvo i učešće dijaspore na sportskom danu u Petnjici, dijaspora je pokazala kao i svakog puta da su uvijek tu da učestvuju i da podrže ovakve i slične događaje.

“Dijaspora je naša okosnica prema kojoj imamo senzibiliteta i nastojimo da našu dijasporu uključujemo u svim našim aktivnostima”, kazali su iz Uprave.

Na šahovskom turniru, prvo mjesto osvojio je Denis Šabotić, drugo mjesto Mirsad Šabotić, dok je treći bio Salem Plajkić.

U disciplini stonog tenisa, prvo mjesto uzeo je Mersid Ajdarpašić, koji je direktno sa puta iz Njemačke došao da učestvuje i osvoji prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Muzafer Halilović a treće mjesto zauzeo je Enko Korać

“Želimo da se zahvalimo našoj dijaspori na podršci i učešću na uspješnom sportskom danu, kao i svima drugima koji su na bilo koji način podržali sportski dan u Petnjici. Takođe, želimo da istaknemo zahvalnost Šahovskom klubu “Bihor” iz Petnjice, koji su dali veliki doprinos kako bi šahovski turnir bio organizovan na visokom nivou.

U narednom periodu, nastojaćemo da kroz slične projekte uključujemo našu dijasporu”, kazali su iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

ENKO KORAĆ