OPŠTINA PETNJICA: DODIJELJENA SREDSTVA ZA ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

Juče je u opštini Petnjica upriličena dodjela bespovratnih sredstava za razvoj i unaprđenje ženskog preduzetništva.

Potpisani ugovori o podršci ženskom preduzetništvu za 2021 godinu. Na javnom konkursu pristiglo je sedam biznis planova.

Petočlana komisija je na osnovu odluke o visini raspoloživih sredstava za 2021 godinu, a shodno odluci o kriterijumu, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu donijela odluku da dodijeli sredstva za sve prispjele aplikante.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović je potpisao ugovore sa dobitnicima podrške ženskom preduzetništvu u Petnjici. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se finansiraju iz budzeta lokalne samouprave opštine Petnjica.

Predsjednik Samir Agović je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora i rekao,

,,Iskreno da vam kažem naš osnovni zadatak jeste da unaprijedimo žensko preduzetništvo i to jedino zajedno možemo da uradimo. Petnjici trebaju zanatska zanimanja, kao i proizvodne djelatnosti više nego bilo gdje, ali zanjući da smo opština koja ima ograničena sredstva da nemamo izvorne prihode velike krenuli smo na ovaj način da promovišemo žensko preduzetništvo“, rekao je Agović.

Enisa Rastoder, preduzetnica koja se bavi krojenjem i svoje kreacije i ideje prenosi na šivaćoj mašini izrazila je zadovoljstvo i zahvalila se lokalnoj samoupravi

,,Zahvaljujemo se predstavnicima opštine Petnjica, što su odlučili da na ovaj način podrže ženski biznis. Mi smo mala sredina i s obirom na to borba za plasman proizvoda na tržištu je sve veća. Nadam se da će ovo biti motivacija i za neke druge žene da krenu u svoj sopstveni biznis“, rekla je Enisa.

,,Života nema bez dobro organizovane žene, nema uspješne porodice bez dobro organizovane žene i nema sve te zajednice ako u njoj nemamo dobru organizaciju žena na svim nivoima ne samo u biznisu. U našoj opštini polako sve je više žena na pozicijama gdje se može odlučivati i donositi odluke i raditi u širem interesu zajednice“, rekao je Agović.

ERIS BABAČIĆ