(FOTO I VIDEO) LIKOVNI KONKURS “ZIMSKE ČAROLIJE”: DODIJELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJE

U organizaciji JU Centar za kulturu Petnjica juče su dodijeljene nagrade za likovni konkurs ,,Zimske čarolije

Pristigle radove je pregledao tročlani žiri, koji je formirao Centar za kulturu u sastavu, akademski slikar Irvin Basličić, Radun Maresenić takođe akademski slikar i likovni pedagog u penziji Avdurahman Ćeman.

Na samom početku direktor JU Centar za kulturu Petnjica Sinan Tiganj poželio je dobrodošlicu djeci, roditeljima i nastavnicima.

,,Kada su počeli da pristižu radovi shvatili smo da nijesmo pogriješili sa odabirom teme i da su učenici pokazali izvanredan talenat i razvijenu maštovitost. Na ovom konkursu imala su pravo sva djeca osnovnih škola sa teritorije Opštine Petnjica. Pristigao je 61 rad, izbor tehnike je bio slobodan.“

U kategoriji od prvog do petog razreda,

Treće mjesto su podijelile Ajla Adrović učenica petog razreda OŠ ,,Mahmut Adrović“ i Edina Adrović učenica petog razreda OŠ ,,25Maj“ Vrbica.

Drugo mjesto je pripalo učeniku četvrtog razreda OŠ ,,Mahmut Adrović“ Darisu Ramdedoviću

Prvo mjesto u ovoj kategoriji je pripalo Nejli Mehović učenici drugog razreda OŠ ,,Svin Bor“.

U kategoriji od šestog do devetog razreda u kojoj je bila i najveća konkurencija, ipak žiri nakon dugih dva sata vijećanja je donio sledeću odluku.

Treće mjesto podijelile su Džejla Agović učenica sedmnog razreda OŠ ,,Tucanje“ i Tea Mehović učenica šestog razreda OŠ ,,Mahmut Adrović“

Drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Tahraniš Ifeta učenica devetog razreda OŠ ,,25 Maj“ Vrbica

Prvo mjesto je osvojila učenica sedmog razreda OŠ ,,Tucanje“ Anisa Ajdarpašić

Na kraju se direktor Sinan Tiganj zahvalio učesnicima, stručnom žiriju na učešću na likovnom konkurs, a učenicima sa najboljim rezultatima čestitao i poželio da u narednom periodu ostvare još bolje rezultate.

ERIS BABAČIĆ