“DONT” SREĆU DIJELI – KAKO ĆE SJUTRA GLASATI RADMANČANI?

Sjutra u 7 časova biće otvoreno biračko mjesto broj 3, Radmanci, Petnjica, gdje će, prema odluci Ustavnog suda, biti ponovljeno glasanje, a sve zbog nepravilnosti koje je prijavio SNP.

Upravo je SNP partija kojoj je sjutrašnje glasanje naizgled najvažnije, jer sa četiri glasa više u odnosu na glasanje 5. decembra mogu ući u lokalni parlament. Dakle, za SNP je jasna računica, iz Radmanaca im treba 9 glasova kako bi stigli do cilja. Ostale kombinatorike su vrlo komplikovane jer “Dont” može promijeniti mogo toga. 

SPP-u nedostaje dvadesetak glasova ili ukupno 27, računajući i one koji su glasali za njih 5. decembra. 

U svakom slučaju, sjutrašnje glasanje u Radmancima nije bez dramatike i, prema informacijama sa terena, sudionici izbora nijesu sjedeli skrštenih ruku.  

Upitna je, prije svega, izlaznonst, jer na prvom glasanju bilo je i Bihoraca iz dijaspore, što sjutra neće biti slučaj, makar ne u većem broju. Osim toga, većina građana je izgubila entuzijazam i interesovanje pa je za očekivati da na biralište u školi na Brodu izađe znatno manje glasača u odnsosu na 5. decembar.

Na izborima održanim 5. decembra, od 423 građanina sa pravom glasa na ovom biračkom mjestu, glasalo je njih 157, i to na sledeći način:

SPP 7
SDP 7
SD 10
BS 50
DPS 71
DEMOKRATE 7
SNP 5

S.R. i J.O.