(FOTO I VIDEO) VELIKI USPJEH UČENIKA OŠ “25. MAJ” VRBICA NA TURNIRU U ŠAHU U PODGORICI

U organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore pod pokroviteljstvom Uprave za sport i mlade održano je državno takmičenje u šahu osnovnih škola, u Podgorici. Na šahovskom takmičenju učestvovalo je pet učenika OŠ ,,25. Maj“ iz Vrbice Agović Ensar, Agović Omer, Adrović Džejla, Agović Haris i Agović Daris.

Mentor Nasuf Korać u saradnji sa direktorom škole odabrali su pet učenika koji su predstavljali tu školu na državnom takmičenju. Mentor je istakao da škola ima talentovanih učenika, koji bi da ostvare zapažene rezultate na tom takmičenju.

Na takmičenju, najbolji rezultat je ostvarila Džejla Adrović učenica OŠ ,,25. Maj“, koja je u konkurenciju od preko devedeset takmičara osvojila drugo mjesto.

Džejla Adrović u konkurenciju devedeset takmičarski osvojila je visoko drugo mjesto.

Džejla Adrović nije krila oduševljenje i kazala je za naš portal da kada završi svoje školske obaveze, voli odigrati šahovsku partiju sa ocem.

,,Svoje prve šahovske korake sam naučila uz svog oca. Obradovala sam se kad sam saznala da ću učestvovati na šahovskom takmičenju, ali i da malo prošetam. Nijesam se nadala da ću ostvariti ovoliki uspjeh. “, kazala je Džejla Adrović.

Direktor OŠ ,,25. Maj“ Alen Ćeman takođe nije krio oduševljenje i ponos za uspjeh svojih učenika, a posebno Džejlin uspjeh,

,,Džejlin uspjeh nije uspjeh samo za našu školu već za cijelu našu Opštinu. Sama činjenica da su naša djeca bila visoko rangirana među preko 400 takmičara za našu školu je veliki uspjeh. Pored Džejle i ostali učenici ostvarili su zapažene rezultate. Naši učenici su bili sa svojim rezultatima pri vrhu tabela.“ Kaže direktor Ćeman.

,,Ovo je samo dokaz da u našoj školi imamo veliki broj talenata koji do sada nijesu otkriveni. U narednom periodu nastojaćemo da otkrivamo talente i unapređujemo njihov rad i kao i to da ćemo imati uspješne sportiste“, zaključio je direktor škole Alen Ćeman.

Opširnije o uspjehu Džejle Adrović pogledajte na našem YouTube kanalu.