Ustavni sud poništio rješenje DIK-a: Ponovo glasanje na biračkom mjestu Radmanci 3

MZ Radmanci

Na biračkom mjestu Radmanci 3, u opštini Petnjica, biće ponovljeni izbori, po žalbi SNP-a koju je usvojio Ustavni sud Crne Gore.

Ovu informaciju potvrdio je i predsjednik Opštinske izborne komisije u Petnjici, Adis Duraković,  i saopštio da se čekaju instrukcije Državne izborne komisije.

Ovo biračko mjesto broji 422 birača, a na lokalnim izborima 5. decembra 2021. godine glasalo je ukupno 157 građana Petnjice.

Socijalistička narodna partija kojoj je na lokalnim izborima falilo dva glasa za jedan mandat, uložila je žalbu Opštinskoj izbornoj komisiji, koja je odbijena zbog nedostatka kvoruma za odlučivanje, te proslijeđena Državnoj izbornoj komisiji koja je odlučila na isti način.

Međutim, Ustavni sud Crne Gore usvojio je žalbu izborne liste Socijalistička narodna partija – časno za Petnjicu, i ukinuo rješenje Državne izborne komisije.

Podsjetimo, na lokalnim izborima u Petnjici održanim 5. decembra, Demokratska partija socijalista osvojila je 17 mandata, Bošnjačka stranka šest, SPP tri, Demokrate i Socijaldemokrate dva mandata, Socijaldemokratska partija jedan, a Socijalistička narodna partija nije osvojila nijedan mandat.

U Petnjici je pravo glasa imalo 6.264 birača.