“LUXAIR” DOVEO BIHORCE DA NOVU GODINU SLAVE U PETNJICI

Bihorci u avionu Luxaira

Avion luksemburške avio kompanije Luxair sletio je juče na podgorički aerodrom.

Putnici su bili većinom predstavnici naše dijaspore u Luksemburgu, navode iz Luxair-a, koji su odlučili da provedu predstojeće praznike u krugu svoje porodice i prijatelja.

“Praznična atmosfera i izuzetno dobro raspoloženje se moglo osjetiti kod naših iseljenika, koji sa respektom pozdravljaju saradnju Luksera sa Kulturno-informativnim centrom Crne Gore u Luksemburgu, koji je najzaslužniji za otvaranje avio linija. Luksemburg-Podgorica i Luksemburg-Tivat”, navedeno je u saopštenju.

Predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u toj zemlji Fetija Kalač istakla je da  Luksemburg želi da trajno uspostavi konekciju sa Crnom Gorom

“Najprije bih željela da pozdravim građane Crne Gore i sve ljude u dijaspori. Kao što vidite, dolaskom ovog aviona, Luksemburg želi da trajno uspostavi konekciju sa Crnom Gorom.Crna Gora je zemlja koja obećava, prava riznica prirodnih ljepota.Ovdje se ne radi samo o avio povezanosti već o želji da se upozna jedna nova destinacija, njeni ljudi i ono što ima u ponudi. Želim da ovo potraje i nastojaću da održavam dobre odnose sa kompanijom Lukser”, kazala je Kalač.

Napominju, avioni kompanije Luxair će letjeti od 16. decembra 2021. do 6.januara 2022. – četvrtkom i nedjeljom.

ERIS BABAČIĆ