LIČINA: UVIJEK BESKOMPROMISNO PROTIV DPS-a

Zaim Ličina

Nosilac liste na lokalnim izborima “SNP – Časno za Petnjicu” Zaim Ličina očekuje “novu, homogeniju vlast, u kojoj će ta partija biti jedan od konstituenata”.

”Gorući problemi sa kojima se Petnjica suočava su odlazak mladih ljudi, loša saobraćajna infrastruktura, ogromna nezaposlenost, nerazvijena poljoprivreda i turizam, nepostojanje adekvatnih sadržaja za kvalitetan život građana. Dosadašnja lokalna samouprava je mnogo puta obećavala otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih Petnjičana. Međutim, to su uglavnom bila predizborna obećanja koja su se ogledala u otvaranju fantomskih fabrika, od kojih nakon izbora nije bilo ništa,” kaže on za Vijesti.

Vlast u Petnjici, navodi on, nije imala volje ni sposobnosti da omogući građanima osnovne uslove za kvalitetan život i rad u opštini.

Na pitanje zašto misli da će građani povjerenje pokloniti SNP-u, Ličina navodi da je “SNP građanska opcija, nacionalno neobojena i, prije svega, stranka časnih i poštenih ljudi kojima je osnovni cilj za sve vrijeme postojanja bio beskompromisna borba protiv DPS režima”.

“Kada osvojimo vlast u Petnjici, prvi korak će biti kreiranje strategije razvoja Bihora, dovođenje realnih i ostvarljivih, a ne lažnih investicija, te zaustavljanje migracije mladih ljudi. Naši najvažniji prioriteti biće i unapređenje organizacije lokalne samouprave u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga svim građanima, iskorišćavanje potencijala sela i razvijanje infrastrukture koja će omogućiti kvalitetan i komforan život na selu kao preduslov snažnog turističkog razvoja i sprečavanja migracija,” dodaje on.

Razvijanje poljoprivrede, davanje povoljnih kredita za seosko stanovništvo, organizovanje viška poljoprivrednih proizvoda; izgradnja putne infrastrukture koja će zamijeniti makadam i povezati sva naselja u cilju ravnomjernog razvoja, obezbjeđenje stabilne i kvalitetne elektro mreže, posebno u katunskom području, obezbjeđenje vodosnabdijevanja u svim mjesnim zajednicama, vodom za piće i vodopojima za stoku – neki su od ciljeva nakon eventulane pomjene vlasti kojima teži SNP, a navodi Ličina.

Izvor: Vijesti online