ĆEMAN: SKANDALOZAN ODNOS DPS UPRAVE U PETNJICI

Albin Ćeman

“Praktično, svakodnevno možete čuti od predstavnika lokalne vlasti da su ostvarili izvanredne rezultate iz domena rada lokalne uprave, naročito u pogledu realizovanja kapitalnih projekata, što bi iskreno radovalo sve Petnjičanke i Petnjičane, međutim, realnost je sasvim drugačija, kazao je nosilac liste “DEMOKRATE – DEMOKRATSKA CRNA GORA – NOVA SNAGA”, Albin Ćeman.

Naime, lokalna uprava nije se udostojila ni da dostavi prijedlog za finansiranje kapitalnih projekata na teritoriji opštine Petnjica ministarstvu finansija i socijalnog staranja do završetka procesa pripreme Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu, što je ključno kako bi Vlada Crne Gore razmotrila i odobrila sredstva za finansiranje određenih projekata, kazao je nosilac liste “DEMOKRATE – DEMOKRATSKA CRNA GORA – NOVA SNAGA”, Albin Ćeman.

On je podsjetio da su, kapitalnim budžetom za opštinu Petnjica za 2022. godinu, planirana sredstva u iznosu od 850.000 eura za rekonstrukciju puta Berane – Petnjica i sanaciju klizišta Podvade na regionalnom putu Berane – Petnjica.

“Kada ovom nemaru i neradu lokalne uprave dodate i socijalnu kartu naše opštine u kojoj stoji da je u Petnjici prosječna zarada 440 eura, da je prosječna penzija 169 eura, da imamo preko hiljadu korisnika socijalne pomoći, da smo zadnja opština po indeksu razvijenosti, onda i ne čudi što je u Petnjici prisutan negativan prirodni priraštaj, odnosno takozvana bijela kuga i što je Petnjica masovno iseljena, odnosno što su nam dvije Petnjice van granica države Crne Gore i to dominantno mladi, radon sposobni dio populacije, a jedna Petnjica se grčevito bori da ostane i opstane na viševjekovnom ognjištu”, istakao je Ćeman.

Ovo je socijalna karta naše opštine,ocijenio je Ćeman, i dodao, “slobodno možemo reći i lična karta bivše državne i sadašnje lokalne vlasti u Petnjici”.

“Nova vlast, predvođena novim snagama, čiji stožer će činiti Demokrate, će raditi drugačije u odnosu na prošlu, pomoći ćemo sjever konkretnim razvojnim projektima. Iskoristićemo svaki cent iz EU fondova i podsticati Vladu da više ulaže i bolje valorizuje bihorski kraj”, kazao je nosilac liste na lokalnim izborima u Petnjici.

On je istakao da su Demokrate pokazale kako mogu naprijed.

“Povećali smo staračke naknade, vratili dječije dodatke za svu djecu do šeste godine života. Obezbijedili smo besplatne udžbenike za sve osnovce, povećali minimalnu cijenu rada, a uskoro će se na dnevnom redu Skupštine naći izmjene i dopune zakona koje je pripremio naš Klub poslanika a kojima vraćamo naknade majkama sa troje i više djece, povećavamo minimalne penzije sa 147 na 200 eura i uvodimo dječije dodatke za svu djecu do osamnaeste godine života”, kazao je Ćeman.

Čvrsto smo uvjereni, naglašava, da će fenomen dobijanja najveće podrške na izborima onih koji su najviše ucjenjivali, pustošili i pljačkali našu opštinu postati prošlost i da ćemo novom snagom uspostaviti nove vrijednosti koje donosi ubrzana tranzicija ka slobodi, demokratiji, privrednom razvoju i meritokratiji.

“Poštovane Petnjičanke i Petnjičani, ne smijete propustiti šansu da konačno izaberete predstavnike koji će biti vaš servis i koji će raditi u interesu opšteg dobra vaših porodica”, zaključio je Albin Ćeman.

ALMINA LIČINA