(FOTO I VIDEO) PETNJICA – ODRŽANO TAKMIČENJE U OKVIRU PROJEKTA “INKLUZIJA OSI U OBLASTI SPORTA”

Takmičenje u stonom tenisu i pikadu za OSI

U okviru projekta ,,Inkluzija OSI u oblasti sporta” pod pokroviteljstvom opštine Petnjica, a u saradnji sa NVO organizacije Lica sa invaliditetom Petnjica održano je takmičenje za osobe sa invaliditetom u JU Centar za kulturu Petnjica.

Takmičenje je ovorio predsjednik NVU “Lice sa invaliditetom” Petnjica Denis Ramdedović, koji se zahvalio prisutnima kao i takmičarima koji su došli iz različitih krajeva Crne Gore. Ramdedović je izrazio zahvalnost predsjedniku opštine Petnjica Samiru Agoviću i lokalnoj upravi, koja je nesebično izašla u susret i pomogla u realizaciji ovog projekta.

Prisutnim se obratio predsjednik opštine Petnjica Samir Agović koji je kazao da je opština Petnjica uvijek otvorena za saradnju sa nevladinim sektorom i istakao da će lokalna uprava nastaviti da pomaže i podržava ovakve i slične projekte.

“Ponosan sam na ono što naš sugrađanin Denis Ramdedović radi, moram da kažem da Petnjica danas sa puno pažnje i sa puno odgovornosti pristupa ovom događaju, jer znamo da će danas Petnjica biti Crna Gora u malom s obzirom da su prisutni brojni takmičari iz različitih krajeva Crne Gore”, kazao je predsjednik Opštine Samir Agović.

Predsjdnik Specijalne Olimpijade Crne Gore Aleksandar Vuksanović je zahvalio svim prisutnima, koji su imali razumijevanja,  senzibiliteta i koji su danas došli da podrže ovakav događaj, koji svakako veoma značajan za Petnjicu kada su u pitanju osobe sa intelektualnim smetnjama.

“Htio bih da istaknem da mi kao Savez brojimo preko 500 sportista, a sama činjenica da se radi o ozbiljnoj organizaciji, govori činjenica da sa međunarodnih takmičenja imamo 56 osvojenih medalja. Trudićemo se da ubuduće u Petnjici organizujemo još ovakvih i sličnih aktivnosti koje su namijenjene osobama sa invaliditetom”, zaključio je predsjdnik Specijalne Olimpijade Crne Gore Aleksandar Vuksanović

Predsjednik Specijalne Olimpijade Berane Sreten Lekić prezentacijama je predstavio šta znači Specijalna Olimpijada Crne Gore, kao i sve uspjehe koje su ostvarili na brojnim međunarodnim takmičenjima i Specijalnim Olimpijadama za osobe sa invaliditetom.

U drugom dijelu programa, održali su se turniri u stonom tenisu i pikadu.

U stonom tenisu, prvo mjesto osvojio je Arnes Muratović, drugi je bio Muzafer Markišić i treće mjesto zauzeo je Esad Marković.
U discipline pikado, prvo mjesto zauzela je Zuma Marković, drugo mjesto Marija Radenović i treću poziciju osvojio je Miloš Đurišić.

Na kraju programa, Denis Ramdedović dodijelio je medalje takmičarima, koji su osvojili prva tri mjesta.

ERIS BABAČIĆ