(FOTO I VIDEO) U MZ Vrbica, u tri zaseoka, asfaltirano 535 metara lokalnih puteva, vrijednost radova 32.000 eura

U jednoj od najvećih MZ na području opštine Petnjica završeni su radovi na asfaltiranju putnih pravaca u zaseocima Tiganji, Hodžići i Ćemani u dužini od 535 metara. Izvođač radova je firma „TOFI“ iz Rožaja. Ukupna vrijednost investicija iznosi 32.000.eura.

Predsjednik opštine Samir Agović istakao je da je lokalna uprava asfaltiranjem ovih putnih pravaca okončala radove na putnoj infrastrukturi za ovu godinu u MZ Vrbica.

„Građani su upućivali inicijativu lokalnoj upravi kada su u pitanju njihovi prioriteti, ali zbog nedostatka novca u opštinskoj kasi i zbog slabe podrške vlade u ovoj godini ipak smo krajnjim naporom obezbijedili sredstva iz lokalnog budžeta da završimo infrastrukturne radove u MZ Vrbica.

Nastavit ćemo i dalje da radimo, a sljedeće što nas očekuje jeste radovi u MZ Kalica, a posebno Osmanovska Kalica, gdje će biti položeni prvi metri asfalta u toku ove godine i to će biti takođe prvi metri od osnivanja Opštine Petnjica“, poručio je predsjednik Agović.

„Građani od nas očekuju da radimo na poboljšanju infrastrukture a ujedno je to bilo naše opredijeljenje da pomognemo u ravnomjernom razvoju naše opštine.

Više puta smo u toku godine intervenisali, upravo zbog konfiguracije terena i upravo što je dionica prema Hodžićima bila veoma zahtjevna.

Prema ocjeni samih korisnika tog puta riješen je njihov više decenijski problem tako da će odvijanje saobraćaja biti kvalitetnije u odnosu na prethodni period“, zaključio je predsjednik opštine Petnjica.

ALMINA LIČINA