DJECA TRAGIČNO STRADALIH RODITELJA IZ DAŠČE RIJEKE JOŠ ČEKAJU RJEŠENJE

Skoro je mjesec od tragičnog slučaja koji se desio u Daščoj Rijeci, kada je sedmoro djece ostalo bez oba roditelja.

Prema riječima porodice Škrijelj, djeca borave u porodičnoj kući amidže u Daščoj Rijeci, koji se ujedno i prihvatio brige o djeci dok se ne završi cijela administracija u vezi sa starateljstvom.

Čeka se i rješavanje njihovog stambenog pitanja, a prema informacijam Radija Petnjica, Islamska zajednica je obezbijedila stan u Podgorici. Takođe, Islamska zajednica je otvorila žiro račun za pomoć pordici Škrijelj i na tom računu slislo se blizu 50 000 eura koje bi trebale biti iskorištene za izgradnju kuće. Da bi se sve realizovalo potrebno je da se završe administrativne stvari u vezi starateljstva.

Djeca bi bila smještena u Podgorici gdje bi nastavila svoj život i školovanje uz najstarijeg brata koji pohađa srednju školu medresu “Mehmet Fatih” u Podgorici.

Porodica Škrijelj se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli i izrazili želju da pruže pomoć i podršku.

“Zbog raznih neprovjerenih i netačnih informacija koje kruže (medijima ili u javnosti) želimo da uputimo javnost i sve ljude dobre volje i dobrih namjera da po pitanju bilo kakve akcije pomoći djeci obavijeste članove porodice Škrijelj, jer su djeca pod brigom i pažnjom porodice”, saopštili su iz porodice Škrijelj.

ENKO KORAĆ