ELMIR MURATOVIĆ: “NE ZABORAVIMO ŠEHIDE PETNJICE”

Elmir Muratović

“Prošlo je 80 godina od kada je 8.11.1941. godine Petnjica napadnuta i kada su  četnici u našim avlijama i na pragovima naših kuća ubili osam ljudi i jednu ženu. Već nekoliko godina na dan njihove svirepe likvidacije rodbina i prijatelji, mnogi intelektualci, Bošnjačka stranka posjećuje spomen ploču, prisjete se nevinih žrtava – šehida i uzuče Fatihu”, rekao je potpredjednik OO BS Petnjica Elmir Muratović.

On je pozvao sve da ne razlikuju nevine žrtve već da svi, 8.11.2021. godine u 13. sati upriliče posjetu spomen ploči, da to isto uradi rukovodstvo Opštine, ostale stranke i pojedinci kako bi dokazali da smo se osvijestili, nadrasli konfuznu i kontraverznu prošlost, nakon toga lagodnije krenemo u budućnost.

“Predlažem, takođe, na dan pogibije Adrović Mahmuta i Sabita 16.9.1943  godine, na isti način, svi skupa, upriličimo posjetu njihovim mezarima. Posjetimo mezare naših intelektualaca koji su u prvoj zajedničkoj akciji protiv četnika izgubili svoje živote, koji su nam u kasnijem periodu rata puno nedostajali”, rekao je Muratović.