ELMIR MURATOVIĆ (BS) POZVAO LOKALNU UPRAVU DA RADE NA UNAPREĐENJE ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA U PETNJICI

Elmir Muratović

Potpredsjednik OO BS Petnjica Elmir Muratović pozvao je lokalnu upravu na unapređenje ženskog preduzetništva u Petnijici.

Elmir Muratović

Muratović je kazao da je svijet odavno prepoznao značaj razvoja ženskog preduzetništva i njegov doprinos ukupnom privrednom razvoju, te dodao da kod nas je sve to još uvijek u povoju, nikako da se pokrene sa mrtve tačke – da se osnaži populacija koja broji pola stanovništva – pola čovječanstva, tako dođu do novih radnih mjesta a time i do boljeg standarda života.

“Ovo pitanje je bitno za cijelu državu Crnu Goru koja ima veliku stopu nezaposlenosti, posebno je alarmantno kod nas u našoj Opštini.

Naša Opština ima najnižu stopu učešća ženske radne snage u Evropi. Predlažem da se na sljedećoj sjednici SO Petnjica govori o ovom problemu, da pristupi temeljito i ozbiljno i tako izdvoje sredstva koja bi bila boljitak za našu Opštinu.

On poručuje da žensko preduzetništvo ostvaruje nove poslovne ideje koje ne egzistiraju u našem mjestu, pospješuje zapošljavanje žena, povećava ukupnu produktivnost”, kaže Elmir Muratović.

“Poznato je da su žene jednako sposobne, pametne, kreativne kao i muškarci, u mnogim slučajevima sposobnije od muškaraca, posebno danas kad su žene obrazovane i obučene za svoja zanimanja koja žele materijalizovati. Obrazovanje i obučenost žena je jedna vrsta kapitala koji u nedostatku pomoći cjelokupno društva propada”, ističe Muratović.

“Posebno je bitno naglasiti da ovaj vid preduzetništva ne iziskuje velika početna ulaganja i što je vrlo važno do sada ovih zanimanja nije bilo u našoj opštini. Preduzetnice su izvor novih ideja, otvarajući novi posao preuzimaju većinu rizika na sebe, ali im treba pomoć društvene zajednice”, zaključio je potpredsjednik OO BS Petnjica Elmir Muratović.

ENKO KORAĆ