(VIDEO) SASTANAK AGOVIĆA I SMOLOVIĆA U LJEŠNICI: ZAJEDNIČKI RAD NA REKONSTRUKCIJI PUTA PETNJICA – BIOČA

Sastanak predsjednika opština Petnjice i Bijelog Polja - Samira Agovića i Petra Smolovića

Predsjednici opština Petnjice i Bijelog Polja Samir Agović i Petar Smolović juče su se sastali na raskrsnici puta Petnjica – Bioča u Lješnici i neformalno razgovarali o rekonstrukciji tog budućeg regionalnog puta.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović zahvalio se Smoloviću na spremnosti za saradnju kada je riječ o rješavanju infrastrukturnih problema dvije opštine.

„Put Bioča –Petnjica je put koji ce značiti građanima Petnjice kao i građanima Bijelog Polja . Međutim, ono što je važno jeste dobra volja predsjednika Smolovića da opštini, koja je relativno mlada, pomogne u razvoju. Bijelo Polje je opština na koju se naša opština uvijek mogla osloniti“, poručio je predsjednik.

On je rekao da samo zajedno možemo mnogo kada je riječ o infrastrukturi.

“Razvojna priča Petnjice je uspješna, ali je priča koja treba da se nastavi. Ono što smo do sada uradili je izuzetno korisno i vidljivo, ali nažalost nije sve završeno. Upravo zbog toga namjera nam je bila da sa opštinom Bijelo Polje u startu pokrenemo ovaj zajednički  projekat.

Dakle radi se o modernizaciji lokalnog puta Penjica – Bioča koji ce biti prekategorisan u regionalni putni pravac i povezati ove dvije sredine. Petnjica će dobiti brzu saobraćajnicu i povezati se sa autoputem”, rekao je Agović.

Predsjednik je poručio i pozvao rukovodstvo opštine Berane da se pridruže zajedničkom projektu da i oni kandiduju ovaj putni pravac Direkciji za saobraćaj kako bi u narednoj godini došlo do realizacije.

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović istakao je da je simbolični sastanak ozvaničenje saradnje između dvije opštine koja je postojala dugi niz godina i bila na kvalitetnom nivou.

„Saradnju dvije opštine želimo da unaprijedimo tako što ćemo zajedno kandidovati projekat rekonstrukcije puta u dužini od  9,5 km. Projekat je završen i očekujemo od države da naradne godine finansira ovaj projekat. Put je značajan za razvoj turizma i poljoprivrede i za valorizaciju koju opština Petnjica ima”, rekao je Smolović.

Predsjednik Bijelog Polja je istakao da je Opština Petnjica, za svojih sedam godina postigla zapažen rezultat i nada se da će tako i nastaviti.

“Naši zajednički projekti će povezati našu infrastrukturu kao i građane, ali prije svega zadatak je da omogućimo investitorima i našoj cijenjenoj dijaspori da se vrate svojoj Petnjici i da ulažu u čitav sjever”, rekao je Smolović.

Predsjednici su se zahvalili zajedničkom prijatelju koji je radio na ovom projektu direktoru Uprave javnih radova Rešadu Nuhodžiću.

ALMINA LIČINA