PETNJICA: POČEO SAJAM POLJOPRIVREDE

Danas je u Petnjici počeo 21.Međunarodni sajam ,,Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti Petnjica 2021”

Sajam je, prema riječima Sabahete Novalić, predstavnice Organizacionog odbora, iz nevladine organizacije ,,Udruženje stočara Bihor- Petnjica”, okupio proizvođače iz Bijelog Polja, Rožaja, Berana, Andrijevice, Mojkovca, Kolašina, Plava, Gusinja i Petnjice, koji su izložili svoje proizvode i poljoprivrednu mehanizaciju.

Ona je pozdravila predstavnike opština sa sjevera i poželjela uspjeh svim izlagačima na sajmu.

“Sajam je pokazatelj da su naša sela živa i da poljoprivredni proizvodi svojim kvalitetom daju šansu da poljoprivreda ide uzlaznom putanjom i da se pospješuje proizvodnja na bolji način. Organizatori čine ogromne napore da ovakvi sajmovi ne smiju biti ugašeni, jer oni su dobra prilika da za promociju i pronalaženje tržišta za proizvode i pod sloganom -Zdravo sa sjevera- i -Dobro iz Crne Gore-”, poručila je Sabaheta Novalić.

Prisutnima se obratio predsjednik opštine Petnjica Samir Agović i istakao da sajam traje već dvije decenije, čije izlagače i prijatelje Petnjica sa ponosom dočekuje.

“Ministarstvo poljoprivrede i opština Petnjica u kontinuitetu rade na poboljšanju uslova za poljoprivrednike, ali to nije dovoljno. Svjedočimo da iz godine u godinu imamo najbolju podršku i saradnju upravo sa Ministrastvom poljoprivrede, bez obzira ko je na čelu”, rekao je Agović.

Predsjednik se zahvalio članovima iz prethodnog Ministarstva poljopivrede na podršci, ali takođe i aktuelnom ministru Stijoviću koji je nastavio da pruža snažnu podršku Opštini.

“Imam i činjenice, ministar Stijović je jedini član sadašnje Vlade koji je posjetio Petnjicu, jedini dao obećanja i jedini ih ispunio”, istakao je Agović.

“Ispunjeno je obećanje za 70.000€ eura koje je Ministarstvo opredijelilo za završetak vodovoda Murovsko vrelo. Dobili smo 30.000€ za podršku u razvoju infrastrukture. Imamo obećanje od ministra da će se naći rješenje za vodosnadbijevanje mještana u Javorovoj”, rekao je Agović.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović pozdravio je prisutne i istako zadovoljstvo prisustvom na sajmu.

“Organizacija sajma u Petnjici postala je tradicija i on je postao prepoznatljiv u Crnoj Gori i na njemu vidimo plodove uspješnog rada”, rekao je Stijović.

Sajam je prodajnog i edukativnog karaktera. U kulturno-umjetničkom programu nastupio je KUD “Duga” iz Berana.

ENKO KORAĆ