ŠK BIHOR PONUDIO OPŠTINI UDIO U VLASNIŠTVU KLUBA, ŠABOTIĆ PORUČIO: UKOLIKO NE ODGOVORE SMATRAĆEMO DA NIJESU ZA RAZVOJ SPORTA U PETNJICI

Denis Šabotić

Na skupštini Šahovskog kluba “Bihor”, koja je održana 30. 09.2021.  prisustvovali su pored članova Skupštine , Upravnog odbora i osnivači kluba, koji su iskazali namjeru da svoj dio vlasništva poklone i prenesu na Opštinu Petnjica a sve u cilju još bolje afirmacije šaha u našoj Opštini.,

“Vjerujumo da će se na taj način iznaći sredstva za nastavak rada škole šaha, koja je u jednom trenutku okupljala oko 30 tak polaznik  a prekinuta uslijed pojave korone.

Pismo namjere prenosimo u cjelosti.

“Ovim putem izjavljujemo svoji interes za saradnju sa opštinom Petnjica u rukovodjenju i radu sportskog subjekta, šahovskog kluba „Bihor“ iz Petnjice. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa Opštinom ali podrška koju ste ukazali našem klubu na području sufinansiranja sportske aktivnosti nije bila dovoljna da realizujemo planirane aktivnosti, te ovim pismom izražavamo želju da uzmete učešće vlasništvu Kluba, te da Vaš budući angažman kao vlasnika i rukovodioca u šahovskom klubu “Bihor” bude i značajniji i strateški određen.

Podsjećamo da se šahovski klub „Bihor”, plasirao u elitnu Premijer ligu – najviši nivo šahovskog takmičenja u Crnoj Gori. Na takmičenju u Premijer ligi, ekipa ŠK Bihor takođe je ostvarila izuzetan rezultat i uspjela da opstane u društvu 10 najboljih klubova Crne Gore 2022 godini. Uspjeh šahista je najveću uspjeh koji je sportski kolektiv iz opštine Petnjica ostvario od povratka statusa Opštine. Mišlienia smo da bi buduća saradnja doprinijela ne samom boljem predstavljanju Opštine Petnjica u široj društvenoj zajednici, već razvoju šaha i sporta, kao i unapređenju rada sa mladima i boljim sadržajima za svakodnevni život u našoj Opštini. 7a sve dodatne informacije i pitanja koja biste mogli imati, stojimo na raspolaganju, a koliko pozitivno ne odgovorite u roku od 15 dana smatraćemo da niste zainteresovani.

“Ukoliko Opština odbije iz bilo kojeg razloga ili ne odgovori u traženom roku, zaključićemo da nijesu zainteresovani za razvoj sporta. Na sjednici  se razmatrala i mogućnost o prodaji vlasništva a u krajnjem slučaju i pokretanje postupka za gašenje kluba, ali se nadamo da do toga neće doći”, kazao je predsjednik Šahovskog kluba Denis Šabotić.

ENKO KORAĆ