(FOTO I VIDEO) PUT OD GODOČELJA DO GUSARA SKORO NEPROHODAN

U mjesnoj zajednici Godočelje, na putnom pravcu prema Paljuhu, javni put koji koristi desetak domaćinstava je u veoma lošem stanju.

Na poziv Samira Kočana, ekipa Radija Petnjica obišla je stari put kojim se nekada iz Godočelja išlo prema Gusarama i dalje prema Beranama, a kojeg danas najviše koristi Samir Kočan.

Kočan ima kuću na toj dionici i svakodnevno saobraća tim putnim pravcem kako bi djecu povezao u školu. Njegova kuća se nalazi oko 180 metara od glavnog loklanog puta.

„Stari put koji veže Godočelje i Gusare u prethodnih dvadeset dana nalazi se u blatu zbog radova Hazbije Kočana na svom privatnom imanju, koji se nalazi pored puta. Prilikom radova, mašine su bile na putnom pravcu i tom prilikom upozorio sam Hazbiju  prijateljski, komšijski da oprezno pristupi tom poslu, odnosno kad završi radove da naspe put i vrati ga u prvobitno stanje. Međutim, to se nije desilo i putni pravac nalazi se u katastrofalnom stanju od blata.

Zemlja koja je uklanjana sa privatnog imanja, ostajala je po putu i nekih sto metara kada su počele prve kiše, one su napracvile živo blato. Automobilom se ne može izaći do lokalnog puta. U sred zime izlazim autom bez problema svakodnevno i vodio sam djecu u školu, a sad kad je mala kiša ne mogu da izađem na glavni lokalni put.
Upozoravao sam i za propust koji se nalazi na toj dionoici da ne ostavlja jedan dio zemlje, kako ne bi začepio propust koji se nalazi na toj dionici. U jesenjem periodu, ogromne vode  idu dolinom i prelivaju se preko puta u dužini od 50 metara. On je ostavio dio zemlje na svom imanju i naićiće vode koje će da nanesu zemlju na cijevi, pa će one biti začepljenei sve će biti po putu koji će biti ugrožen svaki prolaznik pa i on“, kazao je Kočan.

Nakon završenih radova na privatnom imanju, put je ostao nesaniran, a najavljeno je da dolazi kišno jesenje vrijeme i ukoliko se ne sanira, dočekaće zimu i mještani će biti ugroženi i neće moći adekvatno da koriste put a posebno Samir, jer kako smo istakli svakodnevno koristi taj putni pravac.

Samir ističe da je u prethodnim godinama najviše ulagao i čuvao taj putni pravac, kako bi nesmetano koristio za svoje potrebe. Takođe kaže da je lokalna uprava nekoliko puta nasipala tu kriznu dionicu, koja ima krizni uspon.
“Kad je završio radove, 25.09. ostala je zemlja po putu i već je počelo blato da se pravi, sačekao sam još dva dana da li će se sjetiti da sanira putni pravac, do toga nije došlo i taj slučaj sam prijavio  Komunalnoj policiji iz Petnjice. Oni su izašli na teren i napravili zapisnik.

Očekujem od Komunalne policije da sprovede svoje nadležnosti a prije svega očekujem od mog rođaka i komšije da se sjeti nakon dvadeset dana da sanira, odnosno da tih sto metara vrati u prvobitno stanje kako bi mještani funkcionisali normalo kao što je to bilo prije radova“, zaključio je Samir Kočan.

ENKO KORAĆ