NA MEMORIJALNOJ TRCI “JASMIN MULIĆ” POBIJEDIO MERIS HAJDARPAŠIĆ IZ VRŠEVA

Prva memorijalna trka u znak sjećanja na prerano preminulog, Jasmina Mulića, poznatog Bjelopoljskog maratonca, duga 14 km održana je protekle nedjelje.

Start trke je bio od Goduše, vječnog počivališta Jasmina Mulića, a cilj u selu Pašića Polje mjesto gdje je prije godinu dana Jasmin zajedno sa njegovim rođakom Ekremom Mulićom tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Iako je bilonajavljeno desetak učesnika zbog jake kiše sa starta su krenula tri takmičara.

Prvi na cilj je stigao 24- godišnji Meris Hajdarpašić iz petničkog sela Vrševo u vremenu 1:13:17, drugo mjesto je zauzeo Bjelopoljac Nijaz Avdić koji je za prvoplasiranim kasnio 25 sekundi, dok je treće mjesto pripalo Merisovom rođaku Elminu Hajdarpašiću.

Iako je padala jaka kiša to nije spriječilo mnoge Jasminove prijatelje da se u znatnom broju okupe na startu i cilju.

Evocijarući uspomene na Jasmina sa velikom dozom emocija, prisutnim su se obratili u ime organizatora i učesnika, njegov prijatelj Nijaz Avdić, ispred rodbine bliski rođak Džemal Mulić u ime O.Š 21 maj u Goduši koji je Jasmin nekada pohađao direktor Ćemal Vreva, a u ime mjesne zajednice Goduše njen presednik Ferhan Mušović koji je trku proglasijo otvorenom.

Nagrade učesnicima trke uručili su: Ćemal Vreva direktor O.Š 21 maj Goduša, Brano Maslovarić poznati atletski trener i Jasminova supruga Razija. Organizatori ove trke Jasminova supruga i prijatelji najavili su da će ova teka biti sve masovnija i prerasti u tradiciju.

Ovim putem se zahvaljuju sponzorima koji su pomogli u organizaciji ove trke: Mesari Milanez, Kafani kod Bajra, D.O.O Goduša Company, Almiru Haliloviću, Jasminovim trenerima, Osmanu Eroviću i Branislavu Branu Maslovariću kao i svim medijima koji su propratili ovaj izuzetno sportski događaj.