OO SPP PETNJICA POZVAO AGOVIĆA DA NAĐE RJEŠENJE ZA ĐAKE KOJI PUTUJU DO BERANA U ŠKOLU

SPP Petnjica

Povodom teksta na portal Radio Petnjica „Đaci do Berana putuju taksijem, roditelji “papreno” plaćaju školovanje”  reagovao OO SPP Petnjica, saopštenjemi.

“Pozivam predsjednika opštine Samira Agovica,  da pod hitno nađe rješenje za subvencije prevoza đaka sa područja naše Opštine, koji se školuju u Beranama. Kao odbornik u Skupštini opštine Petnjica, upoznat sam sa stavkama budžeta za 2021. godinu i znam da postoji mogućnost za preusmjerenje sredstava iz opštinskog budžeta za ovaj dugogodišnji problem učenika sa prostora naše Opštine. Na primjer, sredstva za građevinski materijal u iznosu od  21.000€, preusmjeriti za subvencije prevoza đaka. Znamo da naša Opština nije građevinska firma i nema potrebu da izdvaja sredstva po ovom osnovu. Školovanju ne smiju da postoje barijere,  zato moramo ovo riješiti pod hitno, kako ne bi ugrozili nastavak školovanja našeg najvećeg resursa, a to su mladi”, zaključio je predsjednik OO SPP Petnjica Aldin Muratović.

Podsjetimo da je OO SPP Petnjica nekoliko puta skretao pažnju javnosti na problem Javnog prevoza na loklanom nivou i prema opštini Berane kako bi se pokrenuo Opštinski Javni prevoz koji bi koristio građanim a i time uspješno poslovao kao i lokalni budžet imao koristi.

ENKO KORAĆ