FOTO I VIDEO: ASFALTIRAN PUT U ZASEOKU LATIĆI

U mjesnoj zajednici Lagatore, zaseoku Latići asfatirano je oko 200 metara puta za desetak domaćinstava.

Asfaltirani putni pravac sada je spojen sa lokalnim putem, koji prolazi kroz Lagatore.

Opština Petnjica finansirala je 70% investicije, dok su mještani ovog zaseoka prikupili 30% i na taj način zaokružili finansijsku konstrukciju.

Predsjednik Opštine Samir Agović je istakao da je ovo još jedan pokazatelj zajedničkih napora u rješavanju problema u opštini.

Samir Agović, predsjednik Opštine Petnjica

„Želim da se zahvalim ljudima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta i na taj način, daju nesebičan doprinos za rješavanje zajedničkih problema, koji opterećuju građane kada je u pitanju putna infrastruktura“, kazao je Agović.

Predsjednik je najavio da će lokalna uprava nastaviti da rješava probleme putne infrastrukture i istakao da će vrlo brzo biti sličnih primjera modernizacije putne infrastrukture u opštini Petnjica.

„Opština Petnjica postala je primjer za model zajedničkog rješavanja putnih infrastrukturnih projekata, uz želju da svim građanima olakšamo život kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura“, zaključio je predsjednik Agović.

Mještanin zaseoka Latići Munir Latić, koji živi i radi u Švajcarskoj, zahvalio se lokalnoj upravi na čelu sa predsjednikom Agovićem, predsjedniku MZ Lagatori Ramziji Latiću, koji su podržali inicijativu mještana za asfaltiranje putnog pravca.

„Putni pravac se nalazi na vrlo nepristupačnom dijelu i bilo ga je vrlo teško održavati dok je bio neasfaltiran. Nadam se da nakon asfaltiranja, put će biti u boljem stanju ukoliko ga budemo održavali.
Prioritet je da napravimo kanale, koji će čuvati ivice asfalta, kako ne bi došlo do podlivanja vode. Nastojaćemo da ugradimo beton pored asfalta.

Loklana uprava na čelu sa predsjendikom, ulaže truda da se modernizuju putevi koliko je to moguće do najdaljeg domaćinstva. Znamo da su sredstva ograničena i oni to čine koliko mogu.

Nastojao sam da budem prisutan od početka radova na ovom putnom pravcu i u svakom slučaju zadovoljan sam. Od Švajcarske do Lagatora, ovaj dio asfaltiranog pravca prema mojoj kući, najdraži mi je put“, zaključio je Munir Latić.

ENKO KORAĆ