ALDIN MURATOVIĆ NAPUSTIO BOŠNJAČKU STRANKU I PODNIO OSTAVKU NA STRANAČKE FUNKCIJE

Odbornik Bošnjačke stranke u petnjičkom parlamentu Aldin Muratović napustio je tu stranku i podnio ostavku na sve funkcije u njoj.

“Poštovani gradjani, obraćam vam se ovim putem da napuštam Bošnjačku stranku i podnosim ostavku na sve političke funkcije u stranci ( član GO BS,  sekretar OO BS Petnjica,predsjednik MO Centar). Razlog za takvu odluku je neslaganje sa politikom vrha stranke i odnosu prema OO BS Petnjica i meni lično. Zahvaljujem se svima u BS i želim im puno uspjeha u daljem radu. Nadam se da će se BS okrenuti interesima bošnjackog naroda, i izvornoj ideji osnivanja BS. Ostajem i dalje odbornik u Skupštini opštine Petnjica, u borbi za bolji Bihor. O svom daljem političkom angažmanu,  javnost će biti obaviještena narednih dana”, stoji u kratkom saopštenju Muratovića dostavljeno Radiju Petnjica.

Prema informacijama portala, Muratović će svoje djelovanje nastaviti u Stranci pravde i pomirenja, odnosno u loklalnom odboru te stranke i tako se pridružiti bivšem članu predjedništva Bošnjačke stranke Adnanu Muhoviću.

SAMIR RASTODER