VIDEO: ZAPOČETA IZGRADNJA PARKINGA U CENTRU PETNJICE, USKORO TROTOAR I RASVJETA DO PLANDIŠTA

Ispred administrativne zgrade u Petnjici, započela je izgradnja 15 parking mjesta, rasvjeta i pješačka staza. Vrijednost radova iznosi 41.000. eura.

Predsjednik Opštine istakao je da će se izgradnjom 15 parking mjesta sa rasvjetom i pješačkom stazom, ublažiti nedostatak prostora za parkiranje u centru Petnjice.

U toku su podzemni radovi na terenu. Ugrađuje se kabal za rasvjetu a nakon toga, slijedi uređene parking mjesta behaton pločicama.

Podizvođač je građevinsko preduzeće „Bihor“ iz Petnjice.

Predsjednik je kazao da lokalna uprava i građevinsko preduzeće „Bihor“ ima kvalitetnu saradnju i najavio da za mjesec dana očekuje završetak radova.

Prvi čovjek Opštine najavio je druge infrastrukturne projekte koji se tiču centra Petnjice, a koji će se u narednom periodu realizovati.

„Naredni koraci biće izgradnja trotoara i rasvjete prema Plandištu. Lokalna uprava obezbijedila je sredstva za taj projekat i očekujemo završetak tenderske procedure, kako bi se otpočeli radovi jednog vrlo značajnog projekta“, saopštio je Agović.

Predsjednik je istakao da lokalna uprava radi na izradi još nekoliko važnih projekata u opštini.

„Jedan od projekata je očekivanje završetka radova na biljnom prečišćivaču, zatim završetak radova transfer stanice, kao i na sanaciji udarnih rupa i preko 90% posla je okončano. Takođe očekujemo za mjesec dana početak modernizacije loklanih puteva, koji će  ukupno stvoriti nove prilike za kvalitetan život naših građana“, zaključio je Samir Agović.

ENKO KORAĆ