CEDIS KOD AGOVIĆA: STRUJA NESTAJALA I ZBOG KAŠENJENJA IZVOĐAČA RADOVA NA DALEKOVODU, BRIŽLJIVIJE BIRATI PRIORITETE I PRIPREMITI SE ZA ZIMU

Lokalnu petnjičku upravu posjetila je glavni koordinator CEDIS-a za sektor 3 Nataša Armuš sa svojim saradnicima.

Predsjenik opštine  Samir Agović i potpredsjednik Skupštine opštine Selvudin Šabotić, Elma Rastoder koordinator ispred CEDIS-a za Petnjicu, primili su goste i razgovarali o snadbijevanju električne energije u Petnjici.

„U nekoliko navrata, upućivali smo apel CEDIS-u da povede računa o kvalitetu i stabilnosti snadbijevanja električne energije, posebno za građane koji se napajaju preko dalekovoda Polica, Paljuh, Petnjica, Savin Bor i sa drugim krakom koji vodi ka Tucanjama”, rekao je Agović.

Na sastanku je predsjednik Agović predočio velike probleme građana Petnjice zbog čestog ispada električne energije.

„Dobili smo informaciju od koordinatora Sektora 3 Nataše Armuš, da se izvode radovi na reonu Jaštak-Paljuh i da je izvođač radova u velikoj mjeri kasnio i da je rezultat čestog nestajanja električne energije neefikasnost izvođača radova. Naravno da šteti imidžu CEDIS-a, to sam saopštio, ali je najvažnije da čuvamo interese građana koji redovno plaćaju električnu energiju i koji imaju pravo da imaju kvalitetno snadbijevanje, posebno u ljetnjim mjesecima i očuvanju životnih namirnica“, kaže predsjednik.

„Dobio sam uvjeravanja da će se nadležni iz CEDIS-a zaista potruditi i apelovati na izvođača radova da okonča radove na dalekovodu i time će se stvoriti uslovi za stabilno napajanje električne eneregije.

Takođe sam uputio apel da se blagovremeno planiraju aktivnosti i da se radi na prevenciji, posebno u mjesecima kada imamo sniježne padavine, vjetar itd, i te vremenske neprilike doprinose da kvalitet i stabilnost električne energije bude ugrožena. Ukoliko bi se preventivno djelovalo i imali sistemsko planiranje za razvoj elektro infrastrukture u Petnjici, siguran sam da bi bila drugačija situacija“, istakao je predsjednik Opštine.

Predsjednik je naveo da je bilo određenog napretka u izgradnji elektro infrastrukture i da smo brojne probleme zajedno rješavali sa nadležnima iz CEDIS-a.

Predsjednik je uputio apel da se u narednom periodu brižljivije i pažljivije planiraju prioriteti i da ono što dogovori bude realizovano u što kraćem roku. Takođe, predjsjednik je apelovano na građane da daju doprinos u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi se planirane aktivnosti brže završavale.

ENKO KORAĆ