AGOVIĆ O ALARMANTNOJ EPIDEMIOLOŠKOJ SLICI U PETNJICI: APEL GRAĐANIMA DA SE VAKCINIŠU I PRIDRŽAVAJU SE MJERA

Samir Agović

Povodom aktuelne situacije velikog broja inficiranih u Petnjici korona virusom, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović apeluje na građane da se vakcinišu i da se pridržavaju propisanih mjera.

Istakao je da pojedinačno trebamo doprinijeti i povesti računa o sopstvenom zdravlju.

„Imajući u vidu činjenicu da Petnjica ima najveći broj inficiranih od početka pandemije, smatram da je to alarmantan podatak i da svi moramo razumjeti i prilagoditi se novonastaloj situaciji“, kazao je Agović.

On smatra da je pojedinačna odgovornost najvažnija, te da su se poštovale mjere ne bi došlo do velikog broja inficiranih.

„Međutim, ono što je suštinski važno jeste da pošaljemo poruku da svi građani moraju razumjeti potrebu vakcinisanja i ovim putem, upućujem apel građanima da iskoriste mogućnost vakcinacije i da na taj način spriječe neželjene posljedice.

Mi imamo i u kolektivu ljudi koji su inficirani i pored toga što su vakcinisani sa obje doze. Ono što je ohrabrujuće, jeste da je njihova klinička slika izuzetno dobra i da je to dobra preporuka za vakcinacijom, koja je nužna za očuvanje građana“, zaključio je Samir Agović.

ENKO KORAĆ