U BKC “SANŽAK” SVEČANOST POVODOM KOLEKTIVNOG SUNETA

U Bošnjačkom kulturnom centru Sandžak u Petnjici održana je  centralna svečanost povodom sunećenja djece na sjeveru Crne Gore.

U okviru akcije osunećeno je 100 mališana, a kulturnim programom izražena zahvalnost organizatorima ove akcije. Manifestaciji je prisustvovao veliki broj građana, od kojih je najviše bilo roditelja i rodbine dječaka koji su osunećeni.

U ime organizatora, prisutnima se obratio Almir Muratović, koji je poželio dobrodošlicu prisutnima iistakako da je ovo još jedanu nizu projekata koje Hajrat sprovodi.

Na svečanosti je prisustvovao predsjednik mladik AK partije na nivou Burse, Ali Sait Adiloglu, koji je prenio pozdrave u ime predsjednika Republike Turske, Redžepa Erdogana i u ime predsjednika opštine Bursa. On se zahvalio CHR Hajratu koji je podržao projekat i istako da će se zajedno u narednom periodu realizovati slični projekti.
Korodinator u realizaciji projekta bipo je Enes Falja.

Muftija sandžački hfz. Abdurrahamn ef. Kujević govorio je o važnosti vjerskog obreda obrezivanja muške djece sa aspekta vjere Islama i viševjekovne prakse kod muslimana.

ENKO KORAĆ