(FOTO I VIDEO) AGOVIĆ OBIŠAO RADOVE NA PUTU PETNJICA – AZANE: KRIVOKAPIĆEVA VLADA ZA PUTEVE PETNJICI DALA 95.000 EURA, A MARKOVIĆEVA 520.000

Predsjednik opštine Samir Agović obišao radove na sanaciji udarnih rupa na putu Petnjica – Azane.

Pogodne vremenske prilike izvođač radova, firma „Tofi“ iz Rožaja iskoristio je da završi dosta posla na saniranju i asfaltiranju udarnih rupa na lokalnim putevima u Petnjici.

Predsjednik je istakao da će Petnjica i Bihorci vrlo brzo biti u prilici da se raduju zbog obavljenog posla.

“Znam da u ovom trenutnku ima nestrpljenja i nerazumijevanja od strane pojedinih naših građana ali ovaj posao zahtijeva određenu dinamiku radova. Predsjednik je naveo da za desetak rupa, ne možemo obezbijediti asfaltnu masu, zato je potrebno da se pripremi određena količina putne trase za ugradnju asfalta.

Vjerujem da će naši građani imati razumijevanja i uvjeravam građane da dnevno pritiskamo izvođača radova da što efektivnije izvodi ove poslove i nadam se da ćemo do kraja sedmice imati okončan posao.

Sanacija udarnih rupa predviđena je na putnom pravcu Petnjica-Azane, na području mz Lagatore, Godočelje, Johovice, Bor, Savin Bor, Trpezi, Vrbica, gotovo čitav prostor Opštine.

Vjerujem da ljudi razumiju i znam da treba još sredstava ali sa 80.000 se ne možemo sve završiti ali smo se koncentrisali na najveća oštećenja i na oštećenja kojima najviše saobraćaju vozači“, kazao je predsjednik.

Nakon ovog posla, lokalna uprava priprema objavljivanje Javnog poziva za modernizaciju lokalnih puteva oko 4 kilometra.

„Vjerujem da ćemo ispuniti proceduru za mjesec do mjesec i po dana i da ćemo nastaviti da popravljamo mrežu loklanih puteva.

Ove godine imamo znatno manju podršku od strane aktuelen Vlade. Želim da kažem da smo svega 95. 000 eura dobili ove godine za modernizaciju lokalnih puteva a podsjetiću da smo prošle godine imali 520.000 eura“, zaključio je Samir Agović.