FOTO I VIDEO Otvorena kuća bratstva Ličina u Radmancima

Nakon održane sjednice Upravnog odbora bratstva Ličina u Centru za kultutu u Petnjici i izbora rukovodstva bratstva, svečano je otvorena Kuća bratstva u Radmancima.

Predsjednik Odbora za izgradnju Kuće bratstva Ličina u Radmancima Rifat Ličina, kazao je da ideju o izgradnju Kuće bratstva, započeli su bratsvenici iz dijaspore još davne 2007. godine.

Rifat Ličina govorio je o aktivnostima tokom izgradnje objekta Kuće bratstva.

„Zahvaljujući donaciji bratsvenika iz dijaspore, ogradili smo mezarje, koje se nalazi preko puta Kuće bratstva, koje je za primjer ne samo u Petnjici , nego i šire“, kaže Ličina.

„Kada je formirano Udruženje 2021. godine, plemenita ideja o izgradnji objekta, zaživjela je punim intezitezom u dijaspori i 2015. godine i donijeta je odluka da se započne sa radovima.

Vrlo brzo se formirao Odbor i započete su aktivnosti. Projekat Kuće bratstva uradio je Fariz Fehimov iz Novog Pazara, te se konačno 05. Aprila 2015. godine započelo sa radovima“, naveo je Rifat Ličina.

„Zadatak koji mi je povjeren od strane Odbora za mene je bio veliki izazaov. Podrazumijevao je odgovornost i posvećenost poslu. Mislim da sam zajedno sa članovima Odbora za izgradnju Bećom Delijnim Ličinom i Fehimom Nasufovim, posao završili uspješno na zadovoljstvo svih nas. Iskoristiću priliku da im se zahvalim na korektnoj saradnji, koju smo kao dobar tim imali tokom radova“, istakao je Rifat Ličina.

„04. aprila 2015. godine započeti su zemljani radovi a već 28. Juna, Kuća je bila pokrivena, za nepunih 80 dana završeni su grubi građevinski radovi.

Naši bratsvenici u dijaspori predano su radili na sakupljanju novca a mi na terenu uspješno realizovali urađeni projekat.

Ukupna vrijednost izvedenih radova na objektu iznosi 72.100 eura.

Sa ponosom ističem, da je sakupljanje sredstava za izgranju objekta bio lak zadatak“, kazao je Rifat Ličina.

„Za Kuću bratsvta Ličina mogu kazati da je naš identitet i potvrda naše organizovanosti, humanosti i predanosti. Ona govori o nama, baš kao što će naredne generacije govoriti o njoj.

Izgradnjom kuće, pokazali smo da su naša sloga i jedinstvo vrijednosti po kojima smo prepoznati i zahvaljujući tome, realizovali smo sve što smo planirali.

Od redovnih sjednica Upravnog odbora Ličina, koje smo održavali po skoro pet puta godišnje, tradicionalnihskupova bratsva Ličina, Monografija bratstva Ličina, Ličinskog kola, završetak gasulhane u Koritima, izgradnja vikend kućice u Kruščici i još mnogo toga i na kraju objekat Kuća bratstva Ličina“, naveo je Ličina.

„Sve nas ovo obavezuje da nastavimo sa našim radom i zajednički širimo ideje koje nas čine jačim i pred potomstvima odgovornim“, zaključio je Rifat Ličina.

On se zahvalio svim bratsvenicma na prisustvu prilikom otvaranje zajedničke Kuće bratstva. Takođe, Rifat Ličina zahvalio se svim donatorima, bez kojih ne bi imali Kuću bratstva.

Fako Ličina je imao čast da podigne zastavu bratstva Ličina ispred Kuće bratstva Ličina u Radmancima. Na kraju svečanosti, preučen je Mevlud u Kući bratstva Ličina.