ĐUKANOVIĆ: S pijetetom se prisjećamo žrtava petnjičkog kraja i doprinosa Bihoraca NOB-u

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 4. avgusta – Dana Opštine Petnjica, predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine Mehmedu Adroviću, odbornicima i svim građanima Petnjice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Đukanović u Petnjici

“Osamdeset godina od prvog opštenarodnog ustanka protiv fašizma u ratom porobljenoj Evropi s pijetetom se prisjećamo žrtava petnjičkog kraja i doprinosa Bihoraca Narodnooslobodilačkoj borbi. Neprolazne vrijednosti multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, sačuvane i u najizazovnijim vremenima garant su daljeg napretka i razvoja Petnjice.

Odgovoran i proaktivan odnos prema valorizaciji raspoloživih materijalnih i prirodnih resursa Petnjice, infrastrukturno povezivanje sa ostatkom Crne Gore i regiona, najbolji su put daljem napretku i razvoju posebno u vremenu kada sinergijski moramo djelovati u cilju saniranja sveukupnih posledica pandemije Covid-19. Nadam se da će i Vlada svojom politikom podržati nastavak aktivnosti na ostvarenju ravnomjernog regionalnog razvoja, i kroz adekvatnu investicionu podršku projektima u ovom kraju, koji vode ekonomskom oporavku i povratku na stope dinamičnog rasta u cilju unaprijeđenja kvaliteta života svih građana Petnjice.”