(VIDEO) POČELO ASFALTIRANJE PUTEVA NA PONORU

Započeto asfaltiranje na Ponoru u zaseoku Kožari.

U proteklim danima, na Ponoru zaseoku Kožari, asfaltirano je 550. metara putnog pravca, koji su finansirali mještani.

U narednim danima, očekuje se asfaltiranje drugog dijela putnog pravca, koji će finansirati opština Petnjica, takođe u istoj dužini.

Predsjednik Odbora za izgradnju  Esad Kožar, kazao je da je vrijeme bilo da se otpočne sa asfaltnim radovima na Ponoru.

Esko je istakao da nije htio da se vrati za Holandiju dok se ne završi asfaltiranje tog putnog pravca.

„Želim da se zahvalim svim ljudima koji su svojim novcem učestvovali, kako bi usjpeli da započnemo asfaltiranje.

Ponosan sam na sebe i na sve ljude koji su ustrajali u namjeri za asfaltiranjem ovog putnog pravca.

Očekujem u roku dan, dva da firma „Tofi“ završi dionicu od moje kuće do Sutijeske. Izveli smo asfalt do na kraj sela, bio nam je cilj do groblja nekih 200. metara, ali vjerujem da ćemo u nekom narednom periodu zajednički uspjeti i taj dio da asfaltiramo“, kazao je Esad Kožar.

U ime lokalne uprave, završetku prvog dijela radova prisustvovao je predsjednik Opštine Samir Agović sa saradnicima, koji je tom prilikom istakao zahvalnost mještanima zaseoka Kožari na požrtvovanju i ustrajnosti kako bi modernizovali putni pravac.

Zahvalio je mještanima zaseoka Kožari na korektnoj saradnji i više nego prijateljskom odnosu lokalne uprave i mještana.

„Nastavićemo i dalje da pomažemo ovo mjesto jer vaša pomoć je i naš postrek da zajednički uradimo više. Lokalna uprava je opredijelila kao što je obećala 1.500 kubika asfaltne mase za zazavršetak asfaltiranja putnog pravca.

Očekujem da će se u narednom periodu okončati završetak radova u ovom zaseoku i da će se sve Ponorske muke okončati i da će to biti na zajedničko zadovoljstvo.

Mi ćemo i dalje biti u obavezi da podržavamo ovo mjesto i nijesmo završili sve ono što je naša obaveza. Shvatio sam da je prijeko potrebno još 200. metara da se asfaltira.
Želim da istaknem da će to biti briga loklane uprave u narednom periodu kada se stvore uslovi za to i da se za taj dio puta ne opterećujete. Mi ćemo sopstvenim sredstvima planirati i završiti i time ćemo asfaltirati putni pravac u ovom zaseoku.

Dijelimo zajednički uspjeh i mislim da je ovo dobra poruka i ostalima da nikada nijesmo tražili da dijaspora pomogne, nego su predstavnici dijaspore sami nudili pomoć i na to vam hvala“, poručio je predsjednik Agović.

ENKO KORAĆ