POČELI “DANI DIJASPORE” U BIJELOM POLJU

Dugo najavljivana manifestacija Dani dijaspore-iseljenika danas je započela sa uvodnim dijelom manifestacije, predstavom za djecu „Zaljubljeni vitez od Morače“ uz animatorski program.

Na predstavi je bilo najviše djece sa sjevernog dijela Crne Gore, a dolaze kako iz dijaspore, tako i iz lokalnog stanovništva.

Predstavu je otvorio direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Seid Hadžić koji se obratio prisutnima i kazao da je ovogodišnja manifestacija ciljano otvorena upravo sa ovakvim programom, kako bi kroz animaciju i igru učvrstili vezu sa domovinom.

Kazao je da organizatorima dodatnu snagu daje činjenica da i generacije koje su rođene u dijaspori sa istim žarom i ljubavlju Crnu Goru doživljavaju kao svoju domovinu, te da upravo to uvećava obavezu da im od malena posvete pažnju i dodatno stimulišu ovakvim programima.

– Uživajte i nikada ne zaboravite da je Crna Gora vaš dom a mi ćemo se potruditi da kroz razne forme djelovanja približimo taj dom vašem trenutnom mjestu boravka. Siguran sam da sa nestrpljenjem očekujete predstavu pa neću dužiti sa obraćanjem već ću vam još jednom poželjeti dobrodošlicu i zahvaliti roditeljima na njihovom trudu i zalaganju da djeci osiguraju identitetsku vezu sa domovinom jer bez obzira što su rođeni u dijaspori – oni su naši a Crna Gora je i njihov dom, kazao je Hadžić.

Među prisutnima je bila i predsjednica skupštine Opštine Bijelo Polje, Nemša Omerhodžić, koja je takođe pozdravila prisutne i u svom govoru izrazila posebno zadovoljstvo povodom organizovanja predstave koja je namijenjena djeci, kako bi gajili veze sa Crnom Gorom i svojim rodnim krajem.