MUHOVIĆ: BS NAPUŠTAJU ČLANOVI I DOLAZE U SPP, ZATO POKUŠAVAJU DA ME PONIZE, A PONIŽAVAJU SAMO SEBE

Zukorrlić i Muhović

Bivši član Predsjedništva Bošnjačke strane Adnan Muhović reagovao je na tekst Pobjede, koji je portal Radija Petnjica preuzeo, a u kojem je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić tvrdio da je Muhović stranku napustio, jer nije reizabran za novi sastav Predsjedništva.

Muhović smatra da tvrdnje Omeragića da ih je napustio “obican član” su izraz nemoći i bijesa stranke koja ubrzano klizi u ambis i prošlost!

“Zamislite, poštovani građani Petnjice i bošnjačke dijaspore, koliko je neko spreman sve da vas ponizi kada za prvog predsjednika Skupštine Petnjice kaže da je najobičniji član stranke! Na stranu to što sam bio od ukupno 13 godina, koliko sam bio u stranci, 12 bio funkcioner i to visoko rangirani, predsjednik OO, u dva mandata od ukupno pet godina i član Predsjedništva stranke, sa koje pozicije sam i napustio i pristupio SPP-u, ali veći problem je što se ponižava čitav bihorski kraj kroz omalovažavanje funkcije predjednika Skupštine, koja je u potpunosti politička.

No, nije to prvi put da BS ponižava Bihorce, a posljednji je kada je izbacila petnjički odbor iz Predsjedništva stranke i obećala člana u “drugom krugu” kao da su to Zvezde Granda pa da se ide u baraž… smiješno zaista i bijedno.  Znam da šefovi iz DPS-a vrše pritisak na tzv.BS da me napadaju, ali isto tako znam da BS svakodnevno napuštaju članovi odbora i pristupaju Stranci pravde i pomirenja, što ce pokazati i izbori i to je ono što najviše boli i zbog čega pokušavaju da me ponize. Ipak, vrijeme je već pokazalo da su ponizili sebe, a tek će pokazati rezultati izbora. Ovim svojim odgovorom stavljam tačku na dalju polemiku sa anonimusom Omeragićem, jer nemam vremena da ga trošim sa zapisničarima i niže rangiranim partijskim aktivistima, a ovo sam se oglasio građana i dijaspore radi”, stoji, između ostalog u reagovanju Muhovića.

S.R.