VELIKI PROBLEMI SA STRUJOM U PETNJICI: RADOVI NA MREŽI PRIJETE DA DESETKUJU ELEKTRIČNE UREĐAJE U DOMAĆINSTVIMA

U toku su radovi na elektro mreži Jaštak-Paljuh-Petnjica u cilju poboljanja snadbijevanja električne energije za teritoriju opštine Petnjica.

Radovi se izvode na elekto mreži koja napaja dio opštine Petnjica na dalekovodu za dvostruko napajanje prema dijelovima Opštine..

U danima vikenda, dio opštine Petnjica ostao je bez napajanja električne energije zbog radova na elektro mreži. U nedjelju, dio opštine Petnjica nije imao struje od 08: 00 do skoro 19 časova.
Građani Petnjice kazali su za portal da je struja dolazila i nestajala za 45 minuta preko dvadesetak puta, što je dovelo u pitanje veliki broj električnih uređaja.

Kako si kazali iz CEDIS-a, električna energija u nedjelju puštena je u protok oko 18h i dalekovod nije mogao da prihvati struju. Nakon toga se iskomplikovalo i radnici su morali da isključuju pojedine djelove koji napajaju Opštinu kako bi otklonili kvar.
U subotu 24. jula na sajtu CEDIS-a bilo je najvljeno isključenje električne energije dok u nedjelju 25. jula nija bilo obavještenje na sajtu o isključenju električne energije.
Iz CEDIS-a objašnjavanju da je došlo do greške prilikom unosa podataka za opštinu Petnjica za 25. jul o isključenju.

Danas pojedini djelovi Opštine, nemaju jednu fazu i radnici su na terenu, očekuje se u toku dana da se otkloni kvar“, saopštili su iz CEDIS-a.

ENKO KORAĆ