PETNJICA: AGOVIĆ I CIKOTIĆ OBIŠLI NEVREMENOM POGOĐENA PODRUČJA U OPŠTINI

Samir Agović

Predsjednik Opštine Samir Agović i direktor Komunalnog preduzeća Mita Cikotić obišli su nevremenom pogođena područja u opštini. U toku obilaska, posjetili su Bor, Savin Bor, Dašča Rijeka i Tucanje.

Predsjednik je kazao da je nevrijeme napravilo veliku štetu na području Dašče Rijeke i Kruščice, Javorove, Savinog Bora, Bora ali i ostalih sela Lagatora, Tucanja, Vrbice, Trpezi, Godočelja.

„Uvjerili smo se da je mehanizacija Komunalnog preduzeća sanirala veći dio putnih pravaca koju su bili oštećeni ali da je svakako najteža situacija na području MZ Savin Bor, posebno u zaseoku Divljaci i putni pravac koji povezuje Javorovu i Savin Bor preko Golubovca.

Evidentno je da veliki broj putnih pravaca oštećen koji je prije izvjesnog vremena bio saniran na kvalitetan način, očigledno će biti potrebna znatna sredstva da se svi putni pravci upristoje i dovedu u normalno stanje.

Razgovarali smo sa koncesionarom koji eksploatiše drvnu masu sa područja MZ Javorova da se uključe i pomognu u sanaciji putne mreže u toj mjesnoj zajednici. Vjerujem da će biti pozitivna reakcija.

Radnici Komunalnog preduzeća nastavljaju sa intezivnim radom i da smo uspjeli da preko 80% putnih pravaca osposobimo za odvijanje saobraćaja posebno u danima Kurban bajrama, tako da vjerujem da ćemo uskoro sve putne pravce sanirati kako se to i očekuje od naše strane“, zaključio je predsjednik Samir Agović.

ENKO KORAĆ