RAMDEDOVIĆ: ZAHVALJUJUĆI SPORTU POKAZAO SAM DA I OSOBE SA INVALIDITETOM MOGU BITI RAVNOPRAVNI ČLANOVI ZAJEDNICE

Denis Ramdedović, član sportskog kluba Specijalne Olimpijade Berane već dugi niz godina aktivan je u sportskim nadmetanjima u Crnoj Gori predstavljaljući opštinu Petnjica.

„Zahvaljujući fizioterapeutu Henidu Šaobotiću iz Dnevnog centra Berane, aktivan sam u sportu.

Henid je insistirao da budem aktivan i uspio sam da prepoznam sebe i da pokažem da uz veliki trud, želje mogu biti ostvarene“, kazao je Denis Ramdedović.

„Od 2017. na poziv Specijalne Olimpijade Crne Gore učestvovao sam na mnogim takmičenjima osoba sa invaliditetom širom Crne Gore.
Nakon toga, formirao se sportski klun “Specijalna Olimpijada Berana” 2018. godine i tada postajem njihov član. Na takmičenjima sam učestvovao u disciplinama – brzi hod, bacanje kugle, košarka, mali fudbal, pikado, stoni tenis…

Želim da se zahvalim Sretenu Lekiću, predsjednik Specijalne olimpijade Berane na prilici i ukazanom povjerenju. Pružio mi je veliku pomoć i pomogao da kao osoba sa invaliditetom budem dio javnih dešavanja“, kazao je Ramdedović.

„Učestvovao sam u sportskim  takmičenima u Podgorica, Nikšić, Herceg Novi, Berane i ostvario zapažene rezultate.

Na prvom takmičenju učestvovao sam u Podgorici na Specijalnoj Olimpijadi Crne Gore u diciplini mali fudbal. Na tom takmičenju igrao sam sa ekipom iz Berana i osvojili smo prvo mjesto.

Prvi turnir mi je bio odskočna daska i shvatio sam da zaista mogu biti dio svih drušvenih aktivnosti. Od 2017. do danas na sportskim takmičenjima osvojio sam 18 medalja, 10 zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane.

Za mene 18 medalja predstavlja veliki uspjeh  zbog toga što sam prije svega upoznao osobe sa invaliditetom koji su svojim radom i upornošću postigli veliki uspjeh u društvenim aktivnostima i uspjeli da predstave javnosti osobe sa invaliditetom,  kao i da se izbore se za njihova prava.

Koristim priliku javno da se zahvalim svima koji su mi pomogli da budem pozivam sve osobe sa invaliditetom sa teritorije opštine Petnjice da se uključe i uzmu učešće u sportskim i drugim aktivnostima“, zaključio je Denis Ramdedović.

ENKO KORAĆ