FUDBALERI UNIONA OD JUČE NA PRIPREMAMA, LIČINA: CILJ JE POVRATAK U DRUGU LIGU

UNION

Fudbalski klub Union 05 Kayl/Tetange, u kojem glavnu ulogu imaju Bihorci, juče je počeo sa pripreme za sezonu 2021/2022. Na prvom okupljanju pred predstojeću sezonu i prozivci bilo je prisutno 26 igrača i stručni štab na čelu sa trenerom Yannick Leroy i njegova dva pomoćnika, Gabriel Biloa i Nusret Skenderović.

Takođe su bili prisutni i svi članovi komiteta i pojedini sponzori kluba. Prisutnima se prvo obratio predsjednik kluba, Mersudin Mita Ličina, koji se prvo zahvalio svim sponzorima kluba koji i u doba krize izazvane Coronom virusom i dalje podržavaju klub.

Predsjednik Ličina je u nastavku govorio o ciljevima kluba za narednu sezonu gdje je naglasio da je prvi i osnovni cilj kluba povratak u ( Promotion d’honorer) Druga Luksemburška liga.

Prisutnima se obratio i prestavnik sponzora kluba, vlasnik firma EHH, Esko Halilović koji je naglasio da su fudbalski klub Union 05 Kayl/Tetange i EHH  bili i biće partneri. Esko Halilović je takođe naglasio važnost ZK Bihora i Uniona 05 Kayl/Tetange koji su jedna cjelina koja okuplja veliki broj našeg naroda koji živi i radi u Luxembourg.

Na kraju se obratio i trener Yannick Leroy koji je potvrdio što su rekli njegovi predhodnici i dodao da će insistirati na disciplini i da je to jedini način da se dođe do rezultata koji su zacrtani za narednu sezonu. Takmičenje počinje 22.avgusta gdje će Union u prvom kolu igra kao gost protiv ekipe Remich/Bous.

DENIS BOŽOVIĆ