SKUPŠTINA OPŠTINE PETNJICA OBJAVILA POZIV ZA PREDLAGANJE KANDIDATA ZA DODJELU OPŠTINSKE NAGRADE „4. AVGUST“ ZA 2021. GODINU

Opština Petnjica

Skupština opštine Petnjica raspisao je Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu opštinske nagrade “4. avgust” za 2021. godinu.

Nagrada „4. avgust“, kao poseban oblik javnog priznanja dodjeljuje se svake godine povodom praznika Opštine Petnjica – „4. avgust“ za najbolje ostvarene rezultate u tom periodu, a u izuzetnim slučajevima za postignute rezultate u dužem stvaralačkom periodu, u svim oblastima rada i stvaralaštva koji su od izuzetnog zančaja za Opštinu Petnjica.

Nagrada se dodjeljuje pravnim licima i pojedincima sa teritorije Opštine Petnjica ili van nje, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Opštinu Petnjica.

Kad za to postoje naročito opravdani razlozi Nagrada se može dodijeliti posthumno.

Nagrada se istom licu može dodijeliti samo jadanput.

Prijedlog za dodjeljivanje Nagrade može podnijeti građanin, privredno društvo, ustanova, nevladin sektor, politička partija ili stranka i drugi subjekti sa prebivalištem, odnosno sjedištem u Petnjici.

Prijedlozi za Nagradu moraju biti dostavljeni u pisanoj formi, sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezutata predloženih kandidata.

Priejdlozi se dostavljaju Skupštini Opštine Petnjica – Žiriju za dodjelu Nagrade „4. avgust“, sa naznakom „Prijedlog za nagradu „4. avgust“, neposredno Službi Skupštine Opštine Petnjica ili poštom na adresu Skupština Opštine Petnjica, Centar bb, 84 312 Petnjica, najkasnije do 25. 07. 2021. godine.

 

 

 

 

 

Sekratar Skupštine

Adis Duraković s.r.