OO SPP PETNJICA: I DALJE PROBLEMI SA ODLAGANJEM OTPADA

Saopštenje OOSPP u Petnjici povodom neredovnog odlaganja otpada i zbog ne saniranja lokacija na kojima se nalazi otpad.
“Nakon našeg apela i apela građana da se iz kontejneri u našoj Opštini na vrijeme odvozi otpad, na isceni je nastavak neažurnosti lokalne vlasti u Petnjici. Naime  ne vodi se računa o sanaciji lokacija na kojima se odlaže smeće i ne prazne se kontejneri.
U danima kada dijaspora dolazi u rodni zavičaj na teritoriji opštine Petnjica primjetno je na nekoliko lokacija da nije izvršen odvoz smeća. Već sedam godina vladavine lokalne vlasti, rješenja nema ni na vidiku.
Problem odlaganja otpada iz Centra Petnjice je već problem na koga se žale mještani a u sezoni, otpad se povećava i tako nam krasi centar i poželi dobrodošlicu našoj dijaspori.
Na lokacijama kao što su ulaz u MZ Lagatori, Plandištima i u blizini Kutnjeg brda otpad se ne odvozi po nekoliko sedmica i putni pravci izgledaju veoma neuredno.
Lokalna vlast se nije udostojila da sa malo investicije uredi, ogradi pristupni dio kod kontejnera na spomenutim lokacija.
Omladina nam odlazi, tište nas veliki problemi a naša lokalna vlast za ono što se podrazumijeva ne rješava”, stoji u saopštenju OOSPP Petnjica.