EKA DURAKOVIĆ: VOLIM PETNJICU, IZNAD SVEGA, U SUBOTU NASTUP U EŠU (LUKSEMBURG)

Eka Duraković u svom studiju u Luksemburgu

Porijeklom Bihorac, rođen u Luksemburgu, u duši nosi ogromnu ljubav prema svojoj otadžbini i najpoznatiji pjevač Beneluksa -Eka Duraković.

“Volim Petnjicu iznad svega i često dolazim tamo. Moram da budem iskren, bez obzira što sam se rodio ovdje, vuče me taj kraj i mogu slobodno reći, vuče me Balkan. Zahvaljujući muzici, stekao sam puno prijatelja na Balkanu, posebno u Beogradu, među kojima bih izdvojio Maju Berović, Sašu Kovačevića, Šaka i Dada Polumentu i Elmu Sinanović.

Poseban senzibilitet i ljubav imam prema Novom Pazaru, gdje sam puno puta gostovao i bivao srdačno dočekan”, istakao je za portal radija Eka Duraković, koga smo zatekli u njegovom muzičkom studiju u Ešu i koji naglašava da, ma gdje krenuo, put ga nanese u Petnjicu.

Eka u svojoj dosadašnjoj muzičkoj karijeri ima snimljeno osam pjesama i jedan duet sa ćerkom najpoznatijeg harmonikaša na Balkanu, Dragana Stojkovića Bosanca, Džidžom Stojković. Duetska pjesma “Pogrešna konekcija” ima oko tri miliona pregleda na You Tube-u.

“Vrijeme pandemije sam iskoristio za rad na novim pjesmama, za koje tvrdim da će da budu hitovi. Imam spremljenu jednu baladu i jednu bržu pjesmu, koja treba da izađe u danima pred nama. U planu su i dva dueta, za sada ne želim da otkrivam sve detalje i sa kim ću sarađivati, ali obećavam da ću ekskluzivu podijeliti sa portalom Radija Petnjica, jer na taj način će ona stići najprije do mojih Bihoraca”, kaže Eka, koji se u svom studiju uveliko sprema za nastup za vikend pred nama.

“Imao sam nastupe na čuvenim beogradskim splavovima. Inače, u Luksemburgu nastupam u klubovima i diskotekama. Baš ste me zatekli u pripremama za subotu veče, kada imam nastup u klubu “De Face” u Ešu. Kada su svadbe u pitanju, nastupam i na njima, ali nisu to one svadbe u klasičnom smislu, uglavnom se tu radi o modernijim varijantama svadbi”, istakao je Eka. Kada su muzički uzori u pitanju, za Eku su to Željko Samardžić i Aca Pejović.

Nakon naporne radne sedmice, imaćemo priliku da se opustimo i nezaboravno provedemo u atmosferi koju pravi najpoznatiji bihorski pjevač zemalja Beneluksa, u subotu (10. jul) u klubu “De Face” sa početkom u 23h.

DENIS BOŽOVIĆ