AMBASADORKA UKRAJINA POSJETILA OŠ “25. MAJ” U VRBICI

Osnovnu školu “25. maj” u Vrbici posjetila je ambasadorka Ukrajine Natalija Fijalka u pratnji članova Savjeta JU Narodne biblioteke i čitaonice “Njegoš” Cetinje, Olivere Martinović i Božidara Proročića. Prilikom ove posjete obišli su prostorije  škole a pored direktora ove škole, Isljama Ćemana, i školskog osoblja dočekali su je i potpredsjednik Opštine Muslija Kalić kao i direktor Centra za kulturu, Sinan Tiganj. Poklon školi u vidu zavidnog broja knjiga, kako onih iz Narodne biblioteke sa Cetinja tako i nekoliko primjeraka na ukrajinskom jeziku,  uručen je direktoru ove škole.

“Veoma smo počastvovani ovom posjetom. Za nas je od velikog značaja  naročito zbog toga što smo baš mi imali priliku da budemo domaćini uvaženoj ambasadorki i njenim saradnicima. Posjeta je protekla u svečanoj i prijateljskoj atmsferi. Naročito smo ponosni na činjenicu da već drugi put imamo priliku da našim učenicima ali i građanima pokažemo važnost saradnje i poštovanja drugih naroda i država, te održavanja prijateljskih odnosa”, rekao je Ćeman.

Nakon posjete školi, u pratnji direktora, po prvi put su obišli i zgradu Opštine Petnjica gdje ih je ugostio predsjednik Opštine, Samir Agović.

SELMA ADROVIĆ