Veliko srce Edina Latića

Osnovnu školu u Trpezima je ovih dana posjetio veliki humanista i dobrotvor, Edin Latić, koji već godinama živi i radi u Luksemburgu.

Nakon razgovora sa direktoricom, Ritom Barjaktarović, i obilaska škole, gdin Latić je imao priliku da upozna i našeg učenika, Demira Novalića, koji je nedavno, na školskom takmičenju u deklamovanju cifara iracionalnog broja π (Pi) osvojio I mjesto, kada je izgovorio 500 od 500 zadatih cifara.

Kada se gdin Latić upoznao sa uslovima pod kojima Demir uči, odlučio je da ga iznenadi i kupio mu je tablet koji će u mnogome olakšati Demirove školske dane, ali i omogućiti da zanimljivije provodi slobodno vrijeme.

Ovaj lijep gest je iznenadio ne samo zaposlene u našoj školi, već i Demirovu porodicu, a o samom Demiru ne treba ni da pričamo, njegov osmjeh na licu nam je sve rekao.
Adem, Demirov otac, nije mogao naći dovoljno riječi hvale za gdina Latića, a ukazao je i na činjenicu da će ovaj tablet mnogo olakšati rad na školskim zadacima njegovom sinu, naročito iz razloga, što se dio nastave i dalje izvodi online.

Kolektiv JU OŠ „Trpezi“ je pozdravio ovaj human gest i poželeo više takvih, imajući u vidu činjenicu da se u našem kraju teško živi, i da brojnim učenicima i njihovim porodicama treba podrška i pomoć, kako bi svi zajedno što lakše izašli iz krize koja nas je zadesila epidemijom virusa Covid – 19.