OŠ “25. MAJ” IZ VRBICE OBILJEŽILA 98. ROĐENDAN

Osnovna škola “25. Maj“ iz Vrbice je obilježila svoj  98. rođendan. I ove godine, kao i prošle, učenici, radnici i mještani su zbog epidemiološke situacije uskraćeni za tradicionalni svečani program povodom ovog značajnog datuma. Tim povodom, javnosti se putem radija Petnjica obratio direktor škole, Isljam Ćeman.

„Svim učenicima naše škole kao i zaposlenima želim da čestitam Dan škole sa željom da svaki naredni dočekamo u ljepšem ambijentu i da ga proslavljamo na način koji je tradicija u ovoj školi. Ove dvije godine u toku kojih smo se borili sa pandemijom su nam oduzele to zadovoljstvo i naviku da sa roditeljima i prijateljima škole obilježimo ovaj dan. Nadamo se da ćemo svakog narednog biti u prilici da sa naše školske bine pošaljemo poruke sreće, ljubavi, sloge i tolerancije. Ovim putem bih se zahvalio zaposlenima, Školskom odboru, učenicima, roditeljima i lokalnoj zajednici na svim uloženim naporima kako bismo prebrodili sva iskušenja sa kojima smo se kroz ovo, za nas teško razdoblje suočavali“, istakao je Ćeman.

On je saopštio da je ipak zadovoljan onim što je u proteklom periodu urađeno za  ovu Osnovnu školu.

„Urađeno je nekoliko bitnih projekata kako bi uslovi u ovoj školi bili što bolji. Imali smo  nekoliko radova u cilju poboljšanja izgleda i funkcionalnosti, te na kraju i ugleda naše škole u Opštini ali i regionu. Zadovoljni smo i uvijek spremni za rad pa ni uspjeh učenika ne izostaje. Ponosni smo na mnoge ljude koji su osnovno obrazovanje stekli u našoj školi a uspjehe nižu i karijere grade i u mnogim drugim i većim gradovima i državama. Srećni smo što nijedan naš učenik nije bio bolestan od korona virusa. Borili smo se i uspješno se borimo protiv aktuelnog virusa pa osim onih uopštenih prelazaka na online nastavu koji su se odnosili na cijelu državu, mi nijesmo bili prinuđeni da prekidamo kontinuitet u redovnom izvođenju nastave.“

Na kraju, direktor ove škole je svim kolegama i učenicima poželio zdravlje, sreću i dobre uspjehe kako u školi tako i u životu.

SELMA ADROVIĆ